dilluns, 20 març, 2023 - 12:15

Convocatòria de premsa

L'optimització i la telegestió del sistema d'enllumenat municipal estalvien 155.000 euros i 646.000 Kw.h anuals a la ciutat

 

  • El tinent d'alcalde de l'Àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Joaquim Bartolomé, presentarà a la premsa les millores que s'han implementat en el marc del Pla Director d'Enllumenat.
  • La col·locació de 1.826 punts de llum LED i la instal·lació d'un nou sistema de gestió més automatizat permetran reduir la factura d'electricitat del consistori i, alhora, millorar la prestació del servei a la ciutadania.

L’Ajuntament ha acabat aquest mes de març les diferents actuacions prioritàries previstes en el Pla director d’enllumenat i respecte al sistema de telegestió d’aquest.  Tal i com explicaran el tinent d'alcalde de l'Àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans, Joaquim Bartolomé, i l'enginyer tècnic municipal de Manteniment i Serveis, Jaume Morell, l'acció principal ha estat la retirada de 1.587 punts de llum de descàrrega i la instal·lació de 1.826 nous punts de llum tipus LED, que s’acompanya de l’establiment d’uns sistemes de control i regulació per optimitzar-ne l’ús. Això suposarà una reducció del consum elèctric instal·lat en 646.000 Kw.h anuals que, conjuntament amb una reducció de la potència contractada, es traduirà en un estalvi en la factura elèctrica de 155.000 euros cada any.

Així mateix, es farà una demostració en temps real del funcionament del sistema de telegestió de l'enlummenat que s'acaba d'instal·lar a totes els quadres de llum de la ciutat. Gràcies a aquesta nova eina, a partir d’un mateix comandament, se sincronitzarà l’encesa i l’apagada de tots els llums i es produirà una regulació automàtica del flux de llum en funció de les condicions lumíniques naturals. 

 

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ:

  • Dia: 21 de març de 2023
  • Hora: 18:00
  • Lloc: Oficines Municipals de Manteniment i Serveis Urbans (Ronda de Llevant, 24, El Prat de Llobregat). 
  • Hi intervindran: Joaquim Bartoloné, tinent d'alcalde de l'Àrea d'Acció Ambiental, Energia i Serveis Urbans; Jaume Morell, enginyer tècnic municipal de Manteniment i Serveis. 

Compartir

A les xarxes