dimarts, 12 abril, 2022 - 14:00

Convocatòria de premsa, dimecres 13 d’abril a les 12 h a Prat Espais

L’alcalde valorarà els dos primers anys de funcionament del SIPER, el servei del Prat per prevenir els desnonaments

 

Amb la contribució del SIPER, s’ha pogut evitar l’execució de 47 ordres de desnonament al Prat, el 42% del total de les dictades pels jutjats del municipi entre 2020 i 2021. Ho explicarà demà l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, acompanyat per Alba Bou, com a tinent d’alcaldia d’Habitatge.

 

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, valorarà demà, dimecres 13 d’abril, els dos primers anys de funcionament del Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial (SIPER), que es va posar en marxa l’any 2020 per tal d’intensificar la tasca per prevenir i evitar els desnonaments a la ciutat. El servei està gestionat per l’empresa municipal Prat Espais, on l’alcalde atendrà demà als mitjans de comunicació interessats a les 12 h. L’acompanyarà Alba Bou, com a tinent d’alcaldia d’Habitatge.

Mijoler valorarà les conclusions de la memòria d’activitats del servei corresponent als anys 2020 i 2021, que han coincidint amb l’impacte socioeconòmic de la pandèmia, també pel que fa a la garantia del dret a l’habitatge. Una de les principals dades recollides per la memòria és que, amb la contribució del SIPER, s’ha pogut evitar l’execució de 47 ordres de desnonament al Prat, el 42% del total de les dictades pels  jutjats del municipi durant aquest període.   

Per evitar i prevenir desnonaments, el SIPER realitza una tasca de suport i assessorament, per exemple per a la sol·licitud de suspensions o pròrrogues dels desnonaments; o per facilitar l’accés a ajuts d’urgència per cobrir els deutes d’habitatge.  El SIPER fa alhora d’intermediari entre les persones inquilines i propietàries, per tal de propiciar que ambdues parts puguin arribar a acords que evitin els desnonaments, a més d’estar en contacte permanent amb els jutjats del Prat. També col·labora amb la Mesa i la Comissió d’emergències de l’Ajuntament del Prat, a l’hora de cercar alternatives habitacionals a les persones que han perdut la seva llar, quan el desnonament no es pot evitar. 

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

  • Acte: Valoració dels dos primers anys de funcionament del SIPER (Servei d’Intervenció i Prevenció de l’Exclusió Residencial)
  • Dia: Dimecres, 13 d’abril 
  • Hora: 12 h
  • Lloc: Prat Espais (Avinguda de l’Onze de Setembre, 82-84).

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes