dimecres, 8 setembre, 2021 - 11:15

Convocatòria de premsa, dijous 9 de setembre

La vicepresidenta Yolanda Díaz i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, visitaran dijous la Ricarda acompanyades per l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler

 

Les acompanyarà Joan Pino, doctor en biologia, professor d’ecologia a la UAB i director del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals).

 

La vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, visitaran l’espai protegit de la Ricarda demà, dijous 9 de setembre, a partir de les 10 del matí. Són les primeres a acceptar la invitació de l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, per visitar aquest espai, que va fer extensiva a diversos responsables institucionals tant de Catalunya com del conjunt de l’Estat, entre ells també els presidents espanyol i català, Pedro Sánchez i Pere Aragonès, respectivament.

Amb aquesta invitació, se’ls vol donar a conèixer la riquesa de la biodiversitat d’aquest espai  natural, la preservació del qual actualment es veu amenaçada pel projecte d’ampliació de l’aeroport que contempla la proposta del DORA (Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària) 2022-2026 presentada recentment per Aena.

Durant la visita de dijous, Joan Pino, doctor en biologia, professor d’ecologia a la UAB i director del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), exposarà a les responsables polítiques el valor de l’espai natural de la Ricarda, protegit i inclòs a la Xarxa Natura 2000 europea. És una Zona d’Especial Protecció, que conté la principal reserva de biodiversitat de la zona i aiguamolls que les Nacions Unides consideren fonamental preservar. Més del 75% de l’espai natural inclou hàbitats d’interès comunitari prioritari: a més d’una llacuna, s’hi poden trobar pinedes litorals, zones de maresme i d’altres ecosistemes. És l’espai natural amb un major grau de naturalitat del delta del Llobregat, la zona humida menys modificada i amb hàbitats més madurs i consolidats. És una zona irreproduïble, un dels últims espais verges de tot el delta del Llobregat.

 

Per als mitjans de comunicació interessats a fer cobertura informativa, es faran convocatòries en dos moments el dijous 9 de setembre:

 

  • A les 10 h (només per als mitjans gràfics): el punt de trobada serà davant del Centre Municipal de Vela. Des d’allà, s’accedirà acompanyat per personal municipal fins al Mirador de l’Illa, amb vistes a la Ricarda, on es podran fer fotos de Yolanda Díaz, Ada Colau i Lluís Mijoler. En aquest primer punt, no es faran declaracions.

 

  • A les 11 h (per a tots els mitjans): a la Casa Gomis. S’hi accedirà per la porta verda a la finca de la Ricarda que dona accés directe a la Casa Gomis, pel punt indicat en aquest enllaç.

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes