dilluns, 14 març, 2022 - 12:30

Convocatòria de premsa, 14 de març a les 18 h al Cèntric

Acte informatiu sobre com ajudar des del Prat a Ucraïna

 

S’explicaran les diferents formes que té la ciutadania i les entitats del Prat per col·laborar amb les tasques d’ajuda humanitària a la zona del conflicte o amb l’acollida de persones refugiades procedents d’Ucraïna.

 

El Cèntric Espai Cultural acull avui, dilluns 14 de març, a les 18 h l’acte informatiu sobre com ajudar des del Prat a la població ucraïnesa. Durant l’acte, s’exposaran les diferents formes que té la ciutadania i les entitats del Prat per col·laborar amb les tasques d’ajuda humanitària a la zona del conflicte o amb l’acollida de persones refugiades procedents d’Ucraïna.

Per part del govern municipal, intervindran a l’acte d’avui l’alcalde, Lluís Mijoler, i la regidora d’Acció Comunitària i Drets Humans, Esther García. Per part de les ONG i les entitats solidàries, hi intervindran Victòria Planas, responsable d’Acció humanitària i refugi del  Fons Català de Cooperació; Montse Santolino, coordinadora de “La Fede”, Coordinadora d’ONG de Catalunya;  i Adolf Díaz,  coordinador local de la Creu Roja, que explicarà els projectes desplegats al territori a través de la  Creu Roja internacional. Per tractar sobre l’atenció i l’acollida de les persones procedents d’Ucraïna, hi intervindrà Elena Maya, coordinadora d'atenció a les persones de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR), juntament amb Jesús Gómez, del programa municipal de Nova Ciutadania. La conducció de l’acte anirà a càrrec d’Arnau Garcia, Cap de secció del Programació, Planificació i Avaluació dels Servei d’Acció Social de l’Ajuntament del Prat.

L’Ajuntament del Prat s’ha sumat al compromís municipalista per la pau a Ucraïna i ha decidit mobilitzat 20.000 euros per a l’ajuda humanitària i l’acollida de persones refugiades, amb el suport unànime de tots els grups municipals, com es va expressar al darrer ple municipal del 9 de març. Des de la setmana passada, també es pot trobar a l’espai web elprat.cat/dacollidaisolidari tota la informació sobre les iniciatives solidàries de la ciutat amb la població ucraïnesa.

 

Convocatòria de premsa

  • Acte: Acte informatiu sobre com ajudar des del Prat a Ucraïna
  • Dia: Dilluns, 14 de març
  • Hora: 18 h
  • Lloc: Cèntric Espai Cultural (Plaça de Catalunya, 39-41)

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes