dimarts, 13 abril, 2021 - 14:30

Acte en memòria de l’alcalde i regidors pratencs afusellats pel franquisme i de les persones represaliades per la Dictadura

 

  • Durant l’acte, que es farà demà a les 17 h al Saló de Plens de l’Ajuntament, es descobrirà la placa dedicada a la memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i d’altres regidors també afusellats per la Dictadura franquista, entre ells Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat.

 

Coincidint amb el 90è aniversari de la proclamació de la II República, demà, dimecres 14 d’abril, tindrà lloc l’acte en memòria dels representants públics afusellats per la Dictadura franquista i de totes les persones represaliades pel feixisme. Durant l’acte, que es farà demà a les 17 h al Saló de Plens de l’Ajuntament, es descobrirà la placa dedicada a la memòria de l’alcalde Lluís Serra i Giribert i d’altres regidors també afusellats per la Dictadura franquista, entre ells Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat.

Per part de l’Ajuntament, intervindran en aquest acte l’alcalde, Lluís Mijoler, la regidora de Memòria Històrica, Esther García, i la directora de l’Arxiu municipal, Marga Gómez. En nom dels familiars dels representants públics afusellats per la Dictadura franquista, hi intervindrà Lluís Serra (fill de Lluís Serra i Giribert, alcalde del Prat afusellat pel franquisme). Juntament amb l’alcalde, seran els encarregats de descobrir la placa en finalitzar els parlaments. La instal·lació d’aquesta placa és un dels punts recollits per la Declaració institucional pel 90è aniversari de la proclamació de la II República aprovada al darrer ple municipal.

A l’acte, també assistiran altres familiars dels regidors afusellats, membres de la Taula de Memòria Històrica del Prat i regidors i regidores dels diferents grups municipals. Les persones interessades podran seguir-lo en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament del Prat, on també es podrà recuperar una vegada finalitzat.

Després d’aquest acte, a partir de les 19 h, s’inaugurarà l’exposició El Prat 1939. La repressió franquista, que es podrà visitar des de dijous 15 d’abril fins a finals d’octubre al Cèntric. El comissariat de la mostra, coordinada per l’Arxiu Municipal, ha anat a càrrec de l'historiador Joan Montblanc. Els mitjans gràfics que ho desitgin podran prendre imatges de la descoberta de la placa al Saló de Plens i de la inauguració de l’exposició al Cèntric.

 

CONVOCATÒRIA DE PREMSA 

  • Acte: Acte en memòria dels representants públics afusellats pel franquisme i inauguració de l’exposició sobre la repressió de la Dictadura al Prat
  • Dia: Dimecres, 14 d’abril 
  • Hora: A partir de les 17 h
  • Lloc: 

    - Acte de memòria i descoberta de placa: 17 h (Saló de Plens de la Casa de la Vila: Plaça de la Vila, 1).

    - Inauguració de l’exposició: 19 h (Cèntric Espai Cultural: Plaça de Catalunya, 39)

Descarregar

(2)

Compartir

A les xarxes