Des del Pla Estratègic de Sant Cosme es desenvolupa, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya, el projecte de dinamització de l’economia local i d’ocupació “Treball als barris”. Es tracta d’un programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya destinat al suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social, i en el cas del Prat de Llobregat té com objectiu la dinamització d’actuacions ocupacionals que contribueixi a la cohesió social i la millora urbana del barri de Sant Cosme.

El programa es va iniciar el 2006 i ha atès a diferents col•lectius de persones del barri amb dificultats d’inserció, generant plans d’ocupació i acompanyant a les persones en la seva millora de l’ocupabilitat.

En les darreres edicions “treball als barris” està desenvolupant els següents programes:

Programa d’orientació laboral. Sant Cosme ocupa’t: Suport en la recerca de feina de les persones residents al barri de Sant Cosme que es trobin en situació d’atur mitjançant orientacions personalitzades, el club de la feina i dinàmiques grupals.

Programes d’experienciació laboral: Contractació laboral de persones  en situació d'atur per tal que pugui adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d’un contracte temporal.

Programa de desenvolupament local: Dinamització, promoció i execució dels programes i mesures ocupacionals que afavoreixin la dinamització integral, social i econòmica del barri de Sant Cosme, així com la seva integració en el conjunt de la població, mitjançant la generació d'activitat i el desenvolupament del territori en cooperació amb altres actors.

 

soc