Memòria de barri de Sant Cosme: deja que te cuente!

El projecte "Memòria de barri de Sant Cosme: deja que te cuente!" pretén recuperar, registrar i fer accessible la història del barri de Sant Cosme, des de la seva construcció fins el moment present. El projecte es va posar en marxa al setembre de 2021.

Per aconseguir-ho vam comptar amb la participació de veïnes i veïns, entitats i recursos tècnics, fent de Memòria de Barri una acció comunitària. Concretament van participar-hi gent gran dels grups Dones Sàvies i de l'Associació de Veïns Sant Cosme. Així com a títol individual: joves de l’esplai GISC, joves del projecte de Medi Obert de l’Ajuntament, una representant del grup de dones Romi Sastipen, l’equip Comunitari del Pla Estratègic de Sant Cosme i l’Arxiu Municipal.

El projecte recull la història de Sant Cosme combinant la recerca historiogràfica amb la filmació d’entrevistes realitzades pels i les joves amb suport dels seus educadores i educadors a la gent gran recollint el seu testimoni i experiència personal en la creació i transformació del barri.

Les filmacions resultants i el conjunt del projecte, es poden trobar aquí, amb l’eina digital oberta  “cronograma històric” en la que accedireu no només als testimonis sinó al context històric en el que s’ubiquen, tenint així una visió panoràmica de cada moment.

Aquest projecte fa un recull històric sobre el moviment veïnal i paper de les dones en la construcció i millora del barri. 

Objectius

  • Tenir coneixement de la història de Sant Cosme, amb la riquesa que suposa comptar amb el recull oral, les veus i els testimonis de les persones que han format part del barri des de la seva construcció.
  • Impulsar i millorar la convivència, el diàleg intergeneracional i l’orgull de barri, a partir de la participació de veïnat i entitats.

A qui s’adreça?

  • Al conjunt de veïnes i veïns i entitats del barri i de tot el Prat de Llobregat.
  • Escoles, dispositius culturals i iniciatives comunitàries i de convivència, per l’ús del web i dels materials publicats.
  • Ciutadania i institucions en general.

 

 

Fitxes relacionades

Dones Sàvies de Sant Cosme

Col·lectiu de dones referents que ha lluitat per millorar el barri i la seva convivència.

Projecte Antenes. Al Prat no estic sol/sola. Prevenció de la solitud no desitjada

Intervenció comunitària davant l’aïllament no desitjat de qualsevol persona