El Bo Cultural Jove és un ajut directa de 400 euros a qui compleixen 18 anys per adquirir i gaudir de productes i activitats culturals que podràs adquirir des del 13 de juny fins el el 30 de setembre.
Si en compleixes 18 el 2023, pots sol·licitar el teu Bo Cultural Jove aquí o venir a El Lloro de forma presencial en horari atenció al públic.

Si vas sol·licitar l’ajut al 2022 pots accedir directament al teu compte, pujar els tiquets, o consultar el teu saldo restant.

El primer pas és crear un compte a la pàgina web del Bo Cultural Jove.

No t'oblidis de verificar-lo a través del teu correu electrònic. Això és important: mantingues l'atenció al teu correu perquè després de registrar-te a la pàgina web rebràs un missatge per verificar el compte. Si no ho fas, no podràs continuar ni presentar correctament la sol·licitud.

El correu que utilitzis és important: serà la teva porta d'accés a totes les gestions del Bono Cultural Jove. No ho oblidis i recorda bé la contrasenya.

Tens dues opcions: pots sol·licitar-ho tu mateix o a través d'un adult que t'hi representi. En tots dos casos és important que creïs un compte amb el teu correu electrònic.

1. Si vols sol·licitar-ho tu mateix:

  La sol·licitud es fa exclusivament a través de la pàgina web. Per això necessitaràs Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital.

  Si ja tens 18 anys en el moment de sol·licitar el bo, pots fer-ho amb qualsevol d'aquests mètodes d'identificació digital: Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital. Et recomanem Cl@ve amb registre bàsic, que pots sol·licitar i obtenir per videotrucada. Si encara no has fet els 18 anys en el moment de sol·licitar el bono, només podràs sol·licitar Cl@ve amb registre avançat, i hauràs de fer-ho de forma presencial en una oficina. Consulta les instruccions aquí.

  2. Si un adult t'ha de representar en la sol·licitud:

  Tant si tens 18 anys complerts (i vas néixer el 2005) com si encara no els has complert, pots demanar a un major d'edat que faci la sol·licitud en el teu nom com a representant. L'adult haurà de tenir Cl@ve amb registre bàsic o avançat o Certificat digital.

  • Registra't amb el teu correu electrònic (no el de l'adult que t'hi representa) a la pàgina web, tria l'opció de sol·licitar el bono a través de representant i segueix els passos.
  • No oblidis adjuntar -en format PDF- el formulari de representació que podràs descarregar aquí o a la mateixa pàgina web, degudament signat per beneficiari i representant. I recorda: el llibre de família no és un document vàlid per acreditar la representació.

  Tutorial per registrar-se a Cl@ve PIN

  Media Root

  El Bo Cultural Jove només funciona en les empreses que formen part del programa. Encara que siguin culturals, si no estan adherides, el Bo no funcionarà en aquestes empreses. Consulta aquí la llista d'empreses i entitats adherides.

  • 200 euros per a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals. Per exemple, entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions i festivals escènics, literaris, musicals o audiovisuals, i espectacles taurins.
  • 100 euros per a productes culturals en suport físic. Per exemple, llibres, revistes, premsa o altres publicacions periòdiques; videojocs, partitures, discos, CD, DVD o Blu-ray.
  • 100 euros per a consum digital o en línia. Per exemple, subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura o audiollibres, o audiovisuals, compra d'audiollibres, compra de llibres digitals (e-books), subscripció per a descàrrega d'arxius multimèdia (podcasts), subscripcions a videojocs en línia, subscripcions digitals a premsa, revistes o altres publicacions periòdiques.

  A més, recorda les següents normes:

  • La compra en línia amb enviament a domicili no està permesa: els productes físics com llibres, discos o videojocs hauràs de comprar-los a la botiga física o en línia amb recollida a la botiga, si l'establiment ho permet. Verifica-ho abans de realitzar la compra. L'única excepció són les subscripcions a diaris o revistes.
  • Les subscripcions a plataformes d'àudio o vídeo estan limitades a quatre mesos per a cada una d'elles. Passats aquests quatre mesos, la subscripció serà cancel·lada.
  • Els productes podran ser canviats per altres d'igual o superior preu, si l'entitat adherida ho autoritza. No es podrà sol·licitar la devolució de l'import, excepte en casos excepcionals.
  • L'ús indegut, en establiments no adherits o no culturals, pot activar el bloqueig antifrau de la targeta. El desbloqueig mai és automàtic.
  • Si vols sol·licitar el teu bo a través del mòbil, pots fer-ho des d'un dispositiu Android i amb Cl@ve amb registre bàsic o avançat, entrant a través del web, no de l'aplicació mòbil. Si fas servir un ordinador Mac, et recomanem que utilitzis els navegadors Chrome o Firefox, però mai Safari.
  • Abans de signar la sol·licitud, verifica una, dues o tres vegades que les dades són correctes: que l'adreça estigui completa, que el telèfon i l'email que has posat siguin els correctes, etc. Qualsevol error en aquestes dades pot generar problemes en la recepció del teu Bo Cultural Jove. Recorda sempre el correu i la contrasenya que has utilitzat per al registre: són la porta per al Bo Cultural Jove.
  • Targeta física o virtual? Si el teu telèfon té tecnologia NFC (la que fan servir els telèfons per a pagar sense targetes físiques), et recomanem que demanis la targeta virtual: la rebràs abans, és més sostenible i més difícil de perdre. Això sí: només funcionarà amb el número de telèfon que hagis posat en la sol·licitud, revisa que l'hagis posat correctament!

  Tarifa cultural Joves.Prat

  La tarifa Joves.Prat està destinada a totes les persones menors de 25 anys residents al...

  Zona Jove - Oci, Lleure i Cultura

  La Zona Jove és un projecte d'oci alternatiu destinat als i les joves

  La Capsa

  La Capsa és un projecte cultural i públic que treballa, des de la música, per construir...

  Cultura

  Ciutat transformadora. Accés per a tothom a la cultura i al coneixement. Equipaments...