A continuació, trobareu un seguit de consells o propostes per mantenir-vos actius i actives.

El moviment és una oportunitat per fer salut i mantenir l'autonomia.

Us podeu mantenir actius i actives de moltes maneres, perquè això és saludable: feu bricolatge, jardineria, pugeu escales, sortiu a passejar...

Organitzeu-vos el temps per fer activitat física cada dia. És recomanable caminar diàriament, com a mínim, 30 minuts seguits.

Aprofiteu el camí de vianants a la platja del Prat o passegeu per la ciutat i els seus parcs.

De camí, busqueu espais on fer excercici físic. Es poden aprofitar els espais lúdics i els biosaludables instal·lats a diversos llocs del Prat.

Formar un grup per caminar o apuntar-se al cicle de passejades adrçades a la gent gran que organitza el Programa de lleure de la gent gran, són propostes per mantenir-vos actius i actives, gaudir de la natura, relacionar-vos i compartir experiències amb d'altres persones.

Aprendre noves habilitats és una bona manera d'estar actiu mental i físicament, i d'afaborir el bon manteniment de la memòria. Algunes propostes són:

  • Taller de treballs manuals
  • Talles de memòria per millorar la concentració i l'atencio
  • Tallers d'informàtica, tauleta i mòbil, per familiaritzar-vos amb les noves tecnologies

Col·laborar com a voluntaris i voluntàries o participar en algun grup de la comunitat fent tasques actives. Al Punt de la Gent Gran o al Punt del Voluntariat hi ha moltes propostes per a vosaltres.

Cercar activitats que ens agradin. Al Prat, existeix una àmplia oferta d'activitats, al Casal Municipal de Gent Gran El Remolar, a la resta de casals de gent gran de la ciutat i als centres cívics podreu trobar-ne per a tots els gustos i estils: gimnàstica, ball, pilates, ioga, tai-txí, zumba...

Quan estem a casa, podem fer exercicis senzills d'estirament de braços i cames diàriament, a l'hora de llevar-nos o quan mirem la televisió, per exemple.

Punt d’Informació de la Gent Gran

Espai de referència per a les persones grans del Prat.

Espais biosaludables i jocs lúdics

Feu vida sana amb les instal·lacions per fer exercicis suaus i adaptats per a la gent...

Programa Municipal de Lleure per a la Gent Gran

Propostes que busquen conservar la salut física i psíquica de les persones grans.