A l’any 2000 s’inicia aquesta experiència. A proposta del Consell dels Infants del Prat, un grup de dones i homes grans de la ciutat comencen a treballar en la creació del Pessebre. L'any següent, a través del Programa de la Gent Gran, de l'Ajuntament del Prat, es constitueix el grup de persones grans que,  de forma voluntària, treballen, any, rere any, en el disseny i construcció del Pessebre de la pl. de la Vila.

Els creadors i creadores

El grup de persones grans voluntàries està format per unes 30 persones aproximadament que amb molta il·lusió, dediquen el seu temps, coneixements, sabers, habilitats i experiència per donar vida a un pessebre, que amb els seus personatges i escenes, marquen l’inici de les festes nadalenques a la nostra ciutat.

L'any 2015, el grup de persones voluntàries van ser guardonats amb el Premi Ciutat del Prat.

Aquest projecte, a banda de la construcció pròpia del Pessebre, és una experiècia participativa, inclusiva i de reconeixement social, que treballa aspectes convivencials, d'aprenentatge i aporta múltiples beneficis personals al grup.

El Pessebre

El Pessebre de la pl. de la Vila té unes dimensions de 77 m2 i es situa al ben mig de la plaça de la Vila, entre el dijous abans de la Fira Avícola i la festivitat de Reis.  

El seu treball comença al mes de juny, aproximadament, quan de forma col·lectiva, el grup de gent gran escull la temàtica a representar, sense oblidar les figures clàssiques (el betlem, els Reis Mags, l'anunciació...). En aquests 18 anys, s'han abordat escenografies diverses: pessebres clàssics, modernistes, de muntanya, l'univers de Dalí, el desert ... 

El Pessebre de la pl. de la Vila és un projecte de ciutat, una experiència de treball transversal, on hi col·laboren els departaments de Ciutadania (programa de gent gran), Manteniment i Serveis i Educació  de l'Ajuntament del Prat de Llobregat.  L'Ajuntament posa a disposició de la gent gran els recursos necessaris per a la seva construcció: eines, materials de pintura, fusta i assessorament i suport humà (a través de la direcció artística i del monitoratge). A més a més, l'espai per treballar és cedit per la Cooperativa Obrera de Viviendas.

Construint El Pessebre del Prat. Una experiència compartida de la gent gran del Prat

Media Root

Altres informacions d'interès

Punt d’Informació de la Gent Gran

Espai de referència per a les persones grans del Prat.

Programa Municipal de Lleure per a la Gent Gran

Propostes que busquen conservar la salut física i psíquica de les persones grans.

Casal Municipal de Gent Gran El Remolar

Espai de trobada i de relació per a la gent gran del Prat.

Nadal

El Nadal i la Cavalcada de Reis conformen un conjunt d’activitats emblemàtiques del...