Esteu aquí

Dilemes de l’ecologisme, amb Yayo Herrero

centric_ciclecriticpolitic_YayoHerrero

Diàlegs cicle de pensament contemporani

L'ecologisme està marcant l'agenda social i econòmica mundial, tot i que molts dels horitzons que s'estan projectant a les agendes polítiques són inviables físicament si es pretén satisfer les necessitats de tothom. Assumint la conjuntura real, l'ecologisme es debat sobre la necessitat de decréixer i, especialment, sobre com fer-ho. En aquesta sessió introduirem alguns dels dilemes clau de l'ecologisme sobre què vol dir realment decréixer i quins són els itineraris realment viables per fer-ho.

 

Yayo Herrero és enginyera agrícola, antropòloga i un referent ecologista internacional. Actualment, és sòcia de la cooperativa Garua i membre d’Ecologistas en Acción i del Fòrum de Transicions. Alguns dels seus últim llibres en autoria col·lectiva són La gran encrucijada (Libros en Acción, 2016) i Canvi climàtic (Litera, 2019) i com autora ha escrit Ausencias y extravíos (Libros en Acción y Escritos Contextatarios, 2020) i Los cinco elementos (Els petits d'Arcàdia, 2022), i en tots reflexiona sobre la crisi ecosocial i fa propostes des d’una perspectiva ecofeminista, sent una de les veus més influents a escala internacional.

Tota la informació del cicle aquí

Escoltem l'audio de la sessió aquí 

Escoltem l'entrevista del programa Planeta Prat aquí 
 

 

Wikipedia: Yayo_Herrero

Twitter: @yayo_herrero

Instagram: @yayoherrerol 

Facebook: https://es-es.facebook.com/YayoHerreroL

Articles a eldiario.es escrits per Yayo Herrero

Entrevista a El Salto 3 de gener 2020: “No hay economía ni tecnología ni política ni sociedad sin naturaleza y sin cuidados”

Articles a ctxt contexto y acción escrits per Yayo Herrero 

  • Accessible

Activitats relacionades

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà