Esteu aquí

Del Prat al plat: com s'alimenta la ciutat?

Del Prat al plat

Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

Cicle presencial dinamitzat per Cuchara.

Objectius:

  • Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
  • Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients 
  • Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
  • Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim 

En aquesta primera sessió investigarem i parlarem sobre quins aliments trobem al territori i d’on ve allò que no és d'aquí, sota quines condicions es produeixen i com s’abasteixen les ciutats. A més, cuinarem alguna cosa senzilla, de manera col·laborativa, amb productes locals.

Properes sessions: