Esteu aquí
Del Prat al plat: com evitar el malbaratament?

Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.
Cicle presencial dinamitzat per Cuchara.
Objectius:
- Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
- Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients
- Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
- Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim
Si busquem ingredients de temporada i proximitat ja tenim mitja feina feta, ara cal veure què fem amb el que comprem, com optimitzem els aliments i com els processem per treure’n el màxim de rendiment sense malbaratar-ne res. Compartirem mètodes de conservació i aprofitament i prepararem alguna recepta seguint-los.
Propera sessió:
- Del Prat al plat: sobirania alimentària, el 07 de juny
Activitats relacionades

Descobreix el CRAM!: Edició especial estiu
Tipus: Proposta
Quan: 23/08/2025
On: Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM)

Simulacre del rescat d'un dofí
Tipus: Proposta
Quan: 24/08/2025
On: Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins (CRAM)

Autoservei Digital a la Palmira
Tipus: Proposta
Quan: Del 25/08/2025 - 9:00 h al 31/12/2025 - h
On: Centre Cívic Palmira Domènech