Esteu aquí

Del Prat al plat: sobirania alimentària

Taula Rodona

Els valors agrícoles sempre han format part del patrimoni i teixit pratenc. Tot i això, amb la creixent urbanització, hem anat perdent la nostra memòria rural. Des del Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, proposem un cicle que pretén apropar el camp al nostre dia a dia. "Del Prat al plat" és un cicle de xerrades, basades en l’aprenentatge col·laboratiu, on s’abordaran temes com els aliments de temporada, la cuina de proximitat, l’aprofitament alimentari i la sobirania alimentària.

Cicle presencial dinamitzat per Cuchara

Objectius:

  • Conèixer quins aliments podem trobar al nostre territori i d'on venen
  • Trobar i cuinar amb les alternatives de temporada més adients 
  • Treure el màxim rendiment a les fuites i verdures
  • Reflexionar sobre l'impacte dels aliments que consumim 

En aquesta última sessió farem una taula rodona amb la col·laboració d'entitats dedicades a la sobirania alimentària. Aquestes entitats aporten el seu granet de sorra dins el territori amb les seves propostes transformadores i construides des de la participació col·lectiva. En aquesta taula trobarem a Espigoladors, La Mujada, Gaia i Keras Buti.

Espigoladors, és una organització, amb seu al Prat del Llobregat, que "lluita per l’aprofitament dels aliments a la vegada que empoderen persones en risc d’exclusió social d’una manera transformadora, participativa, inclusiva i sostenible". Keras Buti,  són un grup ubicat a l'Hospitalet (i en expansió) que, entre altres coses, vol impulsar l’Economia Social i Solidària i el consum responsable i de proximitat a partir de la recuperació de memòries vinculades al paisatge, l’agricultura i la cuina. La Mujada és una cooperativa formada per estudiants de l'Institut Les Salines, centre educatiu que es troba al barri, i que vol recuperar cultius de tota la vida, a un preu assequible per tothom, de manera ecològica. Per últim, el grup de consum Gaia, format per veins i veïnes del Prat.