Els cuiners i les cuineres de la nostra ciutat converteixen dos productes de proximitat com el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat en els deliciosos "platillos" que podreu tastar durant la 49a edició de la Fira Avícola, els dies 2, 3 i 4 de desembre.
Com cada any, dins de l'Espai Gastronòmic de la Fira, a banda del Restaurant de Fira i la Fira de vins, podreu gaudir de la Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat i tastar les propostes més noves i sorprenents de la restauració pratenca!
A més, també hi trobareu activitats culturals i l'Aula de Cuina, que coordina la periodista gastronòmica d'El Comidista Mònica Escudero.
Visita la web de la Fira Tapa amb tota la informació i la programació completa.
Quadríptic del Fira Tapa (pdf - 1528359 bytes)
Show Cookings basats en l’alimentació sostenible, coordinats per la periodista gastronòmica Mónica Escudero, d’El Comidista (El País).
La trinitat del taco es compon d´una bona truita, deliciós farcit i una salsa saborosa per acompanyar-ho tot: el xef mexicà Antonio Luna ens ensenyarà a preparar tres opcions amb producte de proximitat i de temporada.
El sánguche peruà és religió i quan ho has provat entens ràpidament per què: la combinació de carns marinades o fumades, producte fresc de temporada, adobats i salses converteix cada mos en un agran creació.
S'ha convertit en l'electrodomèstic de moda per dret propi: aquesta mena de forn d'aire de taula ofereix possibilitats infinites per cuinar bo, saborós i saludable amb un baix consum energètic. Lola Martín ens donarà receptes i trucs per optimitzar-ne l'ús.
Et fa mandra encendre el forn o creus que la pastisseria és un do amb què no t'han beneït? No et preocupis, som legió, per això Mònica Escudero ens ensenyarà a preparar postres riques sense forn i amb la fruita com a base (que no s'estengui el pànic, que també hi haurà xocolata).
El duet estiuenc de tomàquet i enciam passa per les hores més baixes en estar fora de temporada, però l'hivern ens ofereix un ventall de possibilitats perfectes per portar al plat amb un amaniment saludable i ric. A les propostes d'Albert Cambra trobarem pastanaga, remolatxa, porros, llegums, fruites d'hivern i riques vinagretes que canviaran la teva perspectiva enciamera.
Convertir una llauna d'escopinyes en un cebiche gairebé instantani, amanir olives, preparar les nostres pròpies banderilles, una salsa per aperitiu casolana que podrem fer servir per amanir xips, seitons o anxoves o un truc senzillíssim per tunejar el vermut. El teu aperitiu? Aquest taller de Mònica Escudero!