Entrevista a Oriol Vidal

oriol_vidal_presentacio_cartell.jpg

 

Com ja fa unes quantes edicions, també el cartell d’aquesta 49ena Fira Avícola és un producte ben local. L’ha creat l’Oriol Vidal Pastor. Un artista pratenc format a l’Escola d’Arts amb una llarga trajectòria com a animador, il·lustrador, i també com a cartellista. En aquesta entrevista, ens parla de la seva obra. 

Oriol, com descriuries la teva trajectòria i la teva obra?

Podríem dir que sóc un il·lustrador força enfocat a la creació de portades de llibres amb un peu al món audiovisual, fet que tracto de potenciar a totes les meves creacions. Pel que fa a la meva obra, m'interessen molt les imatges potents, que es puguin reconèixer fàcilment i que en pocs segons arribin a la gent. 

Quina és la teva relació amb el Prat, personal i creativa?

He viscut al Prat gairebé tota la meva vida, així que tinc forts lligams amb la ciutat. De ben petit vaig ser alumne a l'Escola d'Arts i gràcies al grandíssim equip docent, vaig poder encaminar la meva carrera professional dins del camp de les arts, la il·lustració i del món audiovisual.

El Prat inspira?

Per descomptat. Estem en un lloc privilegiat, ben a prop del mar, amb una platja i camins plens de natura. Tota la costa mediterrània gaudeix d'una paleta de colors extraordinària des de ben d'hora al matí fins al vespre que ho tenyeix tot i ho fa molt inspirador creativament parlant.

El 2021 vas participar en l’exposició col·lectiva Art pel delta, en què diversos creadors i creadores locals expressaven a través del seu art el compromís amb el territori. Com hi vas participar i per què?

Vaig ser convidat a fer una peça per invitació d'un antic docent de l'escola d'Arts i amic molt vinculat al Prat, en Toni Garcia, on em va plantejar el projecte i de seguida m'hi vaig apuntar. Els espais naturals que envolten l'aeroport són de gran riquesa i diversitat (a banda d'una icona del Prat) que crec que s'haurien de preservar i protegir per damunt d'altres interessos. Segurament hi deuen haver altres opcions més respectuoses i sostenibles. Amb aquest cartell vaig voler expressar aquesta idea.

Què t’ha inspirat per elaborar el cartell de la 49ena Fira Avícola?

Principalment, la figura del gall en si mateixa, però afegint elements característics de la ciutat com ara la torre de l'aigua, l'ajuntament, l'aeroport... Tot integrat a la cresta del gall formant un skyline de la ciutat ben reconeixible. Volia transmetre la idea del binomi Pota Blava- Prat de Llobregat amb un sol element i la figura del gall, gairebé com a una silueta crec que funcionava a la perfecció. De la mateixa manera que en els cartells de l'espai gastronòmic i de la mostra d'entitats.

I per últim... que és el que més t’agrada, de la Fira?

M'encanta l'ambient familiar i prenadalenc que es respira. És una sensació difícil de transmetre, ja que entren en joc les llums, olors, músiques que fa de tot plegat una fira molt especial.

Agenda 49 Fira Avícola

Agenda 49 Fira Avícola (pdf - 3447747 bytes)
Agenda 49 Fira Avícola