Esteu aquí

Una aposta per la formació escènica i musical

Una aposta per la formació escènica i musical

Febrer 2017

El Prat és una ciutat amb una important activitat cultural, que cultiven, essencialment, moltes de les entitats que conformen el nostre patrimoni comunitari. Associacions musicals, teatrals, artístiques, de folklore popular... transmeten a petits i grans, a tothom qui hi estigui interessat, els coneixements i la passió per les diverses disciplines culturals. L’Ajuntament, des del seu paper d’institució més propera, no només ha d’impulsar aquestes activitats amb els recursos propis, sinó que ha de vetllar perquè totes les entitats i persones que conformen aquest ric col·lectiu tinguin a l’abast els recursos necessaris per desenvolupar-se i afavorir, així, la vitalitat i riquesa social de la nostra comunitat.

Al Prat, tenim un referent d’èxit en la creació de l’Escola Municipal de Música, que des del seu inici està impulsant una important activitat en què participen un bon nombre de pratencs i pratenques, i ofereix a la ciutat un ventall d’oportunitats per acostar-se a la música en les seves diverses facetes.

Amb aquest antecedent, l’Ajuntament està impulsant el programa d’arts escèniques i música de la ciutat, en el qual s’aposta per la formació escènica d’infants i joves, i per apropar el llenguatge teatral a totes les persones que ho desitgin.

Aquest és un projecte estratègic de ciutat, vinculat estretament a la construcció del teatre de l’Artesà, un espai que recupera el seu ús històric, amb les condicions optimes per garantir les necessitats i funcionalitats d’un teatre del segle XXI.

De ben segur, l’Artesà esdevindrà un centre que connectarà les inquietuds culturals de la ciutadania amb el treball conjunt de la gent interessada en el món del teatre, a la vegada que recuperarà el seu ús social i mantindrà el seu vincle emocional amb la ciutat.

Lluís Tejedor
L'alcalde