Esteu aquí

Tornem a L'Artesà

Març 2019

D’aquí a pocs dies tindrem l’oportunitat de descobrir L’Artesà, un teatre renovat i pensat per a les exigències artístiques, culturals i ciutadanes del segle XXI.  Hem assolit el repte de crear un espai que respecta la memòria de les persones que l’han fet seu durant les diferents etapes, des que es va construir ara fa un segle. Al mateix temps, s’ha fet realitat un concepte arquitectònic basat en la funcionalitat i la sostenibilitat, amb una organització interna flexible i amb espais capaços de donar resposta als requeriments d’un equipament teatral modern.

La voluntat amb què s’obren les portes de L’Artesà traspassa la idea de fer un teatre convencional, tot al contrari: volem que sigui un espai viu i participatiu on convisquin l’oferta d’una programació artística de qualitat amb la possibilitat que els ciutadans i ciutadanes del Prat amb vocació teatral hi puguin viure experiències artístiques en primera persona.

L’Artesà serà el node central del programa Arts en Viu, una aposta de l’Ajuntament per facilitar a la ciutadania l’accés a la cultura i a les activitats artístiques en igualtat d’oportunitats. Pensem que l’educació, la cultura i la comunitat són les veritables eines transformadores per avançar cap a una ciutat culta, participativa, crítica i compromesa. Per això Arts en Viu i Interseccions són dos projectes amb vocació de llarg recorregut que, sens dubte, aniran donant resultats positius, i enfortiran el teixit creatiu del Prat. Treballem per un model de ciutat en què tothom tingui accés a la innovació, la creativitat, l’experimentació, la formació i la recerca com a motor de canvi social, perquè creiem en la força transformadora de la cultura.

Obrim les portes de L’Artesà amb el desig que els pratencs i les pratenques en gaudeixin tant des de la butaca com des de l’escenari.

 

Lluís Tejedor