Esteu aquí

Som una ciutat molt esportiva

esports futbol

Juny 2016

Les dades que es desprenen del balanç que ha fet l’Ajuntament en relació amb la pràctica esportiva al nostre municipi ens mostren que fer alguna mena d’esport forma part de la vida diària del Prat, de molts pratencs i pratenques de totes les edats. Aquesta informació és rellevant en la mesura que l’esport esdevé un dels factors socialitzadors més potents de la nostra comunitat, és generador de models socials positius, de valors de ciutadania, d’integració i de cohesió social. Volem treballar per mantenir aquests models i valors, i per això també vetllem perquè els nostres escolars tinguin totes les facilitats i oportunitats per formar part d’aquests grups de persones que es relacionen i comparteixen experiències a través de l’esport. Avui, més de 1.700 escolars del Prat participen en competicions de tota mena.

A aquest factor socialitzador de l’esport, se n'hi afegeix un altre de molt important, el de la salut. Això ho saben els milers de persones que diàriament caminen, passegen o van en bicicleta pel camí de la platja i altres indrets. També els equipaments esportius de la ciutat s’omplen de gent amb ganes de millorar la seva salut corporal i psicològica. I no podem deixar de banda l’impacte econòmic que tot això suposa, tant pel que fa a l'estalvi en sanitat com a la producció en els llocs de treball.

L'esport també és un exemple de com la cooperació entre el teixit social (principalment les entitats, els centres educatius i les AMPA) i l'Ajuntament ens permet sumar forces per assolir uns objectius comuns en benefici de tota la comunitat. Hem de reconèixer la tasca de les entitats i clubs esportius, que amb el seu treball voluntari representen el pal de paller en la pràctica esportiva i promocionen el nostre model de ciutat  arreu de Catalunya i de l'Estat. I sobretot, ens hem de sentir orgullosos dels nostres equips esportius, que aquesta temporada han estat extraordinaris, perquè són el resultat d'una tasca ben feta que és de tothom. A tots ells, moltes felicitats.

Lluís Tejedor
L’alcalde