Esteu aquí

La ciutadania, al centre d’un Ajuntament en xarxa

Nou web www.elprat.cat

Octubre 2016

Després d’una revolució tecnològica que ha succeït en poc més de deu anys, ens trobem de ple en el que s’anomena la societat digital o de la informació. Els serveis que es reclamaran en poc temps segurament seran prou diferents als d’ara. Ja es parla de l’Internet de les coses, de les ciutats intel·ligents, dels cotxes sense conductor i de noves idees, que segur han de venir, i que seguiran canviant conceptes i visions que fins ara teníem establerts. 

Quin paper ha de jugar l’administració en tot això? Des de l’Ajuntament del Prat fa temps que es treballa en la línia de governar de forma oberta, transparent, relacional i amb voluntat de servei. Estem posant en marxa estratègies internes i amb la ciutadania que fomentin la col·laboració i la co-creació; posant la tecnologia al servei de les persones, i no al revés, i obrint nous canals d’atenció i comunicació que millorin el contacte i la relació amb els pratencs i les pratenques. 

La setmana passada vam posar en marxa el nou web www.elprat.cat, un dels projectes que forma part de l’estratègia de transformació digital que es du a terme a l’Ajuntament des de fa anys. Una nova plataforma amb una visió transversal i alhora especialitzada en els diferents àmbits i amb un disseny adaptat a qualsevol dispositiu. Aquest web és un exemple de l’esforç de l’Ajuntament per treballar de forma transversal, en projectes on intervenen diferents departaments, unificant les bases de dades i la informació, utilitzant tecnologia de programari lliure i posant en marxa un pla de formació digital per disposar de professionals que puguin oferir un millor servei. 

Us convido a que guardeu l’enllaç al vostre escriptori i tingueu sempre elprat.cat a la vostra butxaca.  

 

Lluís Tejedor
L’alcalde