Esteu aquí

El Programa d’Actuació Municipal, el Prat dels propers anys

PAM

Abril 2016

Estem presentant el Programa d’Actuació Municipal, el document que recull els objectius, els programes i les accions acordades pels dos grups municipals, ICV-EUiA i PSC, que formen l’actual equip de govern, i que marquen les línies de d’acció de l’Ajuntament per als propers anys, fins al 2019. Necessàriament, les majors preocupacions d’aquest govern han de seguir centrant-se en pal·liar els efectes negatius que la crisi econòmica està provocant sobre una part de la ciutadania.

En aquest context, els temes relacionats amb els serveis essencials que han de garantir una vida digna a totes les persones i famílies són els eixos sobre els que giren bona part de les accions proposades. D’aquí es deriva la necessitat de treballar en tasques dirigides a impulsar l’economia per tal de generar ocupació. Volem fer les nostres aportacions per col·laborar en la construcció d’un mercat de treball que faciliti la incorporació de les persones desocupades més vulnerables i que asseguri la igualtat d’oportunitats als treballadors i treballadores. Al mateix temps, considerem prioritari seguir esforçant-nos per garantir l’accés de tots pels pratencs i pratenques a l’educació i la cultura, eines bàsiques per a esdevenir una societat igualitària, cohesionada, crítica, diversa i compromesa amb la comunitat. Malgrat la persistència de la crisi, la ciutat ha de continuar millorant, tal com ho ha fet fins ara. Treballem i treballarem per afrontar les necessitats socials, però també treballarem amb perspectiva estratègica per a les generacions futures.

El Prat el conformem totes les persones que hi vivim, i cada vegada és més rellevant la necessària implicació de la ciutadania en el disseny i desenvolupament de les polítiques públiques. És important que tothom pugui aportar la seva opinió i valoració respecte a les actuacions proposades, ja que tots i totes som els protagonistes. Com més diversa i activa sigui la participació, més garantia hi haurà que hi quedin reflectits els interessos dels ciutadans i les ciutadanes del Prat. Totes les persones del Prat esteu convidades a dir-hi la vostra i a enriquir el debat sobre com serà la ciutat dels propers anys.

 

Lluís Tejedor
L’alcalde