Esteu aquí

De les persones a la comunitat

De les persones a la comunitat

Maig 2016

No em cansaré de reiterar la idea de la importància de la construcció de comunitat com a marc mental i sentimental de referència dels veïns i veïnes que conformen una ciutat. Aquest concepte, una mica abstracte, es materialitza quan el visualitzem a través d'accions concretes que duen a terme els homes i dones que conviuen amb tots nosaltres, i que de manera voluntària i altruista treballen per enfortir i millorar aquesta comunitat.

Aquest és el cas dels quatre guanyadors dels Premis Ciutat del Prat d’enguany. Una celebració que ha arribat a la seva vuitena edició i que té com a finalitat reconèixer i agrair per part de l’Ajuntament la feina de persones i entitats que treballen des de diversos àmbits per aconseguir que el projecte de ciutat no s’aturi. Com a entitats, aquest any s’ha atorgat el premi a la Junta local del Prat de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, per la seva tasca d’assistència social i psicològica a les persones afectades per aquesta malaltia i per la sensibilització envers aquest greu problema. L’altra entitat premiada ha estat l’Associació SAÓ-Prat, que va néixer fa uns anys a la nostra ciutat amb la finalitat de contribuir amb la seva feina a la millora social, econòmica i laboral de les persones més desafavorides. Avui, ja formen part imprescindible d’aquesta comunitat.

Per la seva tasca personal i impagable s’ha reconegut el treball de tota una vida a Gregorio Benedí, que ja fa molts anys va entendre la importància de l’esport com a eina eficaç contra l'exclusió social i per a la integració d’infants i joves de la ciutat. Benedí ha fet del futbol la manera d’ensenyar als nostres joves els valors positius de l’esport. Vicenç Tierra ha estat també guardonat, perquè d’una manera discreta i generosa ha contribuït a la vida cultural de la ciutat, a través dels seus articles i llibres i de l’entitat Tinta Blava.

Només em resta felicitar-los per la seva tasca i encoratjar-los a ells i a tota la ciutadania a seguir treballant perquè el Prat segueixi sent en nostre lloc al món.

 

Lluís Tejedor
L’alcalde