Esteu aquí

Resultat de la Convocatòria /Unzip Arts Visuals 2020

Ja es coneixen els projectes seleccionats a cadascuna de les modalitats de la Convocatòria

Resultat de la Convocatòria /Unzip Arts Visuals 2020

Resultat de la Convocatòria /Unzip Arts Visuals 2020

dijous, 23 juliol, 2020 - 14:45

La Convocatòria /Unzip 2020 que promou ajuts per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat ja ha seleccionat les propostes de cadascuna de les set modalitats de la convocatòria d'enguany. Són vuit propostes que arriben per quedar-se i conviure durant un temps amb els contextos i realitats de la ciutat. 

El projectes seleccionats són:

  • Modalitat Fotografia i Societat. Impulsada pel C.C. Jardins de la Pau. "Nou Fang" de Santiago Sepúlveda.
  • Modalitat Art al barri. Impulsada pel C.C. Sant Jordi – Ribera Baxia. "Gent de Barri" de El Catalejo (David del Campo i Alberto Martín).

 

  • Modalitat Art i Educació. Impulsada per l’Escola d’Arts del Prat. "Mediums: una exploración colectiva sobre lo invisible" de DU-DA (Clara Piazuelo, Belén Soto i Sarai Cumplido).
  • Modalitat Audiovisual comunitari. Impulsada pel C.C. Palmira Domènech. "La Fàbrica i el cos" de Núria Nia.
  • Modalitat Música i territori. Impulsada per La Capsa. "Crear un programa/espectacle de ràdio en directe i al carrer amb la comunitat de La Capsa" d'Eduard Pou.
  • Modalitat Projectes audiovisuals. Impulsada per/Unzip Torre Muntadas. "Ressonàncies d’una música callada" de Xavi Esteban i "La gent del fang" de Santiago Gila.
  • Modalitat Exposició. Impulsada per /Unzip Torre Muntadas. "108-112 Acciones" de Lía Pérez.

La convocatòria es va tancar l’1 de juny amb més de 50 projectes presentats, i durant els mesos de juny i juliol s’ha portat a terme el procés de selecció, desenvolupat en dues fases. En la primera, un jurat format per les direccions dels nodes del programa d'arts visuals i per professionals, plataformes i projectes independents ha realitzat una preselecció de projectes en cadascuna de les modalitats. En paral·lel, els projectes presentats en la modalitat Exposició han participat del procés del Laboratori LAIKA – llançadora de projectes.

En una segona fase, el projecte finalista es decidia a partir de diverses entrevistes que els nodes impulsors de les diferents modalitats realitzaven als projectes preseleccionats. Les artistes implicades en el laboratori LAIKA, decidien conjuntament la proposta que continuaria el seu procés en la modalitat Exposició.

La selecció dels projectes: un procés d'aprenentatge

Tots els processos de selecció de la convocatòria es plantegen com espais d’intercanvi i aprenentatge. Es generen noves relacions entre artistes, educadors/es, professionals i ciutadania, obrint espais de deliberació i  co-decisió de les propostes entre aquests diferents agents. Aquest fet fa més diversa i accessible la convocatòria artística i genera un equilibri en els projectes participants, la recerca artística i el desenvolupament comunitari. 

Agraïm molt des del programa /Unzip les aportacions i reflexions tant dels participants dels projectes del procés del LAB LAIKA, com del jurat extern que ens ha acompanyat enguany: Col·lectiu Estampa, Llibrería La Canibal, Zumzeig Cinecooperativa, Marina Monsonis i Jordi Oliveras.

Relació dels projectes amb el Prat

La necessitat de projectar i construir col·lectivament el futur i de recuperar les nostres arrels és comuna a la manera de com els projectes guanyadors s’aproximen enguany a la ciutat. Ens parlen de recuperar memòries col·lectives com a generadores de prediccions i formes d'interpretar l’actualitat. Recorren paisatges i realitats agrícoles, es pregunten sobre la manera de viure la música a la ciutat, amplifiquen i expandeixen què vol dir el "territori del Prat". En definitiva, proposen una reflexió sobre la ciutat per generar futurs possibles.

Bon estiu!

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 28 novembre, 2022 - 15:00

La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

El passat 25 de novembre van tenir lloc a la nostra ciutat diferents aplecs ciutadans per condem...

dijous, 24 novembre, 2022 - 11:30

Les participants del cicle 'En Femení' elaboren una pancarta amb motiu del 25N

Us convidem a portar-la plegades a l'acte central a la Plaça Catalunya, el...