Convocatòria /Unzip Arts Visuals

/Unzip Arts Visuals promou una convocatòria anual per a la realització de projectes artístics vinculats al Prat de Llobregat. 

Diferents projectes es desenvolupen al llarg de l’any amb l’acompanyament dels centres i equips d’/Unzip, professionals d’àmbits diversos de la creació i agents de la ciutat, com ara tècnics de l’ajuntament i artistes en formació.

Aquests projectes es divideixen en modalitats: Fotografia i societat, Art al barri, Audiovisual comunitari, Música i territori, Art i educació, Exposició i Projectes audiovisuals. 

La dimensió de ciutat es treballa conjuntament a través de tres trobades globals amb tots els agents que desemboquen en la ConvoFest, festa de presentació de tota la convocatòria.

Què entenem per projectes artístics situats al territori?

Propostes d’ideació o/i recerca que aportin un nou punt de vista o ampliïn i redistribueixin coneixements. Poden plantejar-se des de disciplines artístiques específiques, amb un enfocament multidisciplinar, o/i incorporant diferents branques del coneixement.

Que es vinculen amb agents i comunitats específiques del Prat de Llobregat i fomenten pràctiques artístiques transformadores que redefineixen el context local.

Que expandeixen la idea de territori en algun dels seus aspectes (cultural, educatiu, social, econòmic, polític, històric, geogràfic, ecològic etc.) i generen relacions entre les persones del territori i les seves comunitats, per a la transformació sociocultural del seu context quotidià.

Qui hi pot participar?

Persones interessades en l’art, creadores i creadors visuals, agents culturals, educatius i socials en general, sense límit d’edat, residents a Catalunya.

La modalitat Exposició i Projecte audiovisual queda restringida a persones i col·lectius residents al Prat o que puguin justificar-ne la pertinença. En el cas dels col·lectius, han de complir aquest requisit com a mínim el 50% dels components.

Com t’has d’inscriure? 

Per poder presentar els projectes candidats a les diferents modalitats de la convocatòria de projectes artístics /Unzip, s’ha d’accedir a la seu electrònica de l’Ajuntament i presentar la fitxa d'inscripció i el dossier del projecte de manera telemàtica seguint el procediment en aquest enllaç.

Documentació Convocatòria /Unzip 2022

Bases generals Convocatòria /Unzip 2022 (pdf - 4756349 bytes)

Annex Laika Lab - Bases específiques Modalitat Exposició (pdf - 1260792 bytes)

Recursos

Si tens una idea i no saps com donar forma a un projecte o com realitzar el teu dossier, vine al taller pràctic i a les sessions de presentació de la Convocatòria de projectes artístics /Unzip 2022. Explicarem les modalitats de la convocatòria, veurem exemples de projectes d'altres anys, presentarem una guia de construcció de dossier i farem exercicis pràctics per formalitzar un dossier d’artista.

Taller gratuït dilluns 14 de març de 2022, de 17.30 a 19.30 h.

Demana'ns més informació a unzip@elprat.cat 

Amb el suport de: 

Edicions anteriors

Contingut relacionat

Convofest

Festa de la Convocatòria d'Arts Visuals al Prat per conèixer les relacions dels project...

Itineraris de formació i creació

Des de la totalitat del projecte /Unzip i els equipaments que el constitueixen, s...