Esteu aquí

Enlaira LAIKA, tercera edició del laboratori artístic d’/Unzip

Experiments pilotats a la Sala d’Art Josep Bages

Lab laika llançadora de projectes

dimecres, 1 juliol, 2020 - 18:15

El laboratori LAIKA és una llançadora de projectes que treballa en sessions de creació i seguiment amb un grup d’artistes i agents culturals del Prat. Enguany és la tercera edició i se segueixen impulsant projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé aprofundir en la recerca.

Cada divendres el grup es troba per compartir els diferents avenços individuals, identificar tangències entre els projectes i els objectius del programa d’arts visuals, punts de partida i oportunitats, en un procés d'intercanvi i autogestió que implica també testar els projectes amb el públic i comunitats a mesura que es van desenvolupant.

Investigar en les interaccions amb el públic

LAIKA - Llançadora de projectes, proposa un espai des d’on investigar com els projectes artístics interactuen amb el públic, i com és en aquest espai compartit que es despleguen noves possibilitats de reflexió, creació i reconeixement mutu. El seu programa insta a experimentar en com fer que les idees ampliïn la seva ona expansiva. És un procés obert que es pot seguir a través de Facebook i Twitter i ara en reunions de videoconferència, o a la mateixa Sala d’Art Josep Bages en les sessions de caràcter presencial. 

En aquesta ocasió, ens acompanya en el procés Jesús Arpal Moya de la llibreria cooperativa La Caníbal, aportant context i referents als projectes, enriquint-los amb una mirada externa i experta.

LAIKA i la Convocatòria /Unzip 2020

A més a més, la tercera edició de LAIKA es vincula a la Convocatòria /Unzip 2020: de les tres propostes que es desenvolupen en el marc del laboratori, el mateix grup decidirà la guanyadora de la modalitat Exposició i que continuarà el seu procés de treball i aprofundiment entre els mesos de setembre i desembre. 

En aquest sentit, LAIKA LAB planteja altres possibilitats en la presentació de propostes artístiques a les convocatòries d’art, la presa de decisió i valoració de projectes i formes de fer més comunitàries respecte als processos habituals de jurat d’aquestes convocatòries. Proposa un espai d’intercanvi i discussió, obert, que posa també en diàleg crític el sistema de convocatòries artístiques per al foment de la creació.

Els projectes i creadores que formen part del laboratori són Lía Pérez Cruz amb “108-112 Acciones”; Sara Cuenca Segovia amb “Miss Sarie-Stein” i Cristina Sanz-Gadea amb “Papageno”. 

Sessions del laboratori: 26 de juny i 3, 10, 17 i 24 de juliol.

Compartir

Noticies relacionades

Prat Nocturn 2022

dijous, 22 setembre, 2022 - 14:00

Prop de 2.000 persones participen a la darrera edició del Prat Nocturn

El Prat Nocturn és un itinerari teatralitzat sobre la història del Prat on es...

dimarts, 20 setembre, 2022 - 11:00

Creació, art i artesania als tallers de L'Aparador de la Festa Major del Prat

L'Aparador se celebra el diumenge 25, d'11 a 20 h, en una nova ubicació: els...
Trobada Gegantera Festa Major 2019

divendres, 16 setembre, 2022 - 14:45

La Festa Major del Prat recupera el seu esperit tradicional de trobada al carrer i allarga un dia més el seu programa d’activitats culturals

S’hi podrà gaudir d’activitats de cultura popular, musicals i de ball,...