Esteu aquí

'Pregunta a una científica' en directe

El Centre Cívic Palmira Domènech i l'Escola Charles Darwin han organitzat trobades virtuals entre l'alumnat i l'Ana Ventura

dimarts, 13 abril, 2021 - 15:00

El projecte "Pregunta a una científica" és una de les iniciatives de la Palmira per visibilitzar les dones i la seva feina que treballen als àmbits de la ciència, la tecnologia i les enginyeries, per tal de crear referents a l'imaginari de les científiques del futur. Aquesta idea, que va néixer a l'Octubre Ada Lovelace, ha tingut una evolució una mica diferent aquest curs 2020-2021, i gràcies a la col·laboració amb l'Escola Charles Darwin i al programa InterseCCions, ha arribat també a l'alumnat pratenc. 

 

Què s'ha fet fins ara?

Durant el primer trimestre d'aquest curs, alumnat dels cicles infantil, inicial, mitjà i superior del Charles Darwin, va presentar dubtes sobre "per què volen les coses que volen?", en consonància amb el projecte 'La ciència del vol' que s'està treballant en xarxa amb diferents escoles, entitats i equipaments culturals del Prat dins del marc del programa Interseccions. 

Podeu veure aquestes preguntes a la pàgina web de l'Escola i de la Palmira, com també les respostes de l'Ana Ventura, física col·laboradora al projecte. A més, l'Ana va proposar als alumnes uns reptes i experiments per posar a prova 'la ciència del vol'. 

Durant el segon trimestre, l'alumnat ha realitzat les proves i reptes i, encara que alguns no han sortit com s'esperaven, han tingut oportunitat de gaudir, aprendre i descobrir moltes més coses per elles i ells mateixos amb aquests experiments. 

Com continuem?

Per això, aquest tercer trimestre el Centre Cívic Palmira Domènech i l'Escola Charles Darwin, gràcies a la col·laboració de l'Ana Ventura, han organitzat unes trobades virtuals entre l'alumnat i l'Ana. Les estudiants s'han mostrat molt motivades i entusiasmades per poder conèixer l'Ana, explicar-li com han anat els reptes, i preguntar-li a una científica en directe sobre com és el seu dia a la feina. L'Ana Ventura valorava també aquesta oportunitat de motivar als nens i nenes sobre la ciència i la importància de donar visibilitat a les dones com a referents als àmbits de la ciència, les enginyeries i la tecnologia, sobre tot perquè li hagués fet molt feliç viure una experiència així quan ella anava a l'escola.

A la Palmira continuem amb aquest i altres projectes sobre divulgació científica i activitats per a diferents edats, com la 'Tarda de ciència en família' on parlarem sobre l'ADN, o 'Desmuntem mites científics', una nova proposta per trencar mites en relació amb la ciència i el coneixement après. Encara sou a temps d'apuntar-vos, i no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres si voleu saber-ne més! Podeu fer-ho a través del correu ccpalmiradomenech@elprat.cat o al telèfon 934794535 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 20:30h.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Indisciplinats, el cicle que trenca les disciplines

La Capsa, el dispositiu /Unzip i el Teatre L’Artesà presenten el festival...

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...