Esteu aquí

Març de feminismes diversos al Ribera amb el Cicle En Femení

Propostes participatives per celebrar i reivindicar el Día Internacional de les Dones al Centre Cívic

dimecres, 3 març, 2021 - 11:15

Per celebrar i reivindicar el Dia Internacional de les Dones, el Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa durant el mes de març ofereix tot un seguint d'accions i propostes organitzades de forma compartida amb les entitats i grups amb vincle amb l'equipament, formant així el Cicle En Femení. Enguany, la comissió organitzadora del Cicle En Femení' està formada per: ASCA, AVV Sant Jordi-Ribera Baixa, Castellers del Prat, Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, Comunitat Musulmana del Prat, ETC Teatre, Grup de Dones Romí Sastipen i Puro Teatro.

Per escalfar motors, des de finals de febrer recollim les vostres frases reivindicatives feministes per la creació de diferents cartells que formaràn part d'aquest acte reivindicatiu promogut per la comissió encarregada d'organitzar el cicle 'En Femení'. A més, podeu demanar cita prèvia i venir al Centre Cívic entre avui i demà per intervenir algun dels cartells amb tècniques com costura, brodat, scrap o collage que tindrem preparats per penjar-los en punts estratègics del barri.

El Klub Infantil Tecnològic també es vesteix de violeta aquest mes i presenta una proposta virtual el dissabte 13 de març a les 10 h, on iniciar-nos en família a la tècnica Stop Motion a través dels contes tradicionals,  per a poder-los transformar amb perspectiva de gènere. Una manera divertida d’estimular la creativitat! 

Durant la primera quinzena de març us proposem recollir els relats de dones del territori amb històries dignes d'explicar i posar-les al mapa del projecte 'Gent de barri'. Si teniu propostes d'històries de veïnes que volgueu compartir, ens les podeu fer arribar o contactar amb el centre per explicar-nos-les i veure com les podem recollir al mapa 'Gent de Barri'. 

Els feminismes són diversos, de diferents colors, classes i contextos culturals, i les dones que organitzem l'En Femení també. Per això, durant  la segona quinzena de març, explicarem en format audiovisual històries de dones inspiradores i diverses que han estat referents per a nosaltres i les nostres comunitats. Dones gitanes, dones de la Índia, del Marroc o de Centreamèrica, són les protagonistes de les històries recollides i enregistrades per les participants de la comissió del cicle d'enguany.

També donarem 'Bombo al Circ' en el marc del Cicle! Continuem amb el #RepteRiberita amb dues propostes familiars. El dilluns 22 de març compartirem al web i a les nostres xarxes socials un taller familiar per crear un nas de pallassa amb materials reciclats. A més, si voleu gaudir del circ en directe, el dissabte 27 de març podeu venir amb el vostre nas de pallassa a conèixer la clown Mô, amb el seu espectacle 'El Globus Vermell'. Les entrades ja estan a la venda a elprat.koobin.cat/ElGlobusVermell

Com a tancament del Cicle En Femení del març, us convidem a una Taula Rodona per parlar sobre feminismes perifèrics, en la que comptarem amb la Pastora Filigrana, és advocada especialista en Dret laboral i sindical i en Dret d’estrangeria. L'activitat serà online i cal inscripció prèvia gratuïta. Més informació a ccriberabaixa@elprat.cat.

Podeu consultar tota la programació del cicle En Femení aquí.

 

 

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:30

La Fira Avícola del Prat unirà enguany la millor gastronomia de proximitat amb la defensa de la sostenibilitat social i ambiental

La Fira se celebra abans que en anys anteriors, del 2 al 4 de desembre

dijous, 1 desembre, 2022 - 13:15

La 20a Mostra d’Entitats acollirà les Jornades Som Diversitat

La gran novetat d'enguany serà la posada en marxa d'un servei d'assistència...