Esteu aquí

La sisena edició del Connexions reflexiona sobre l’emergència climàtica

Els instituts participants estan treballant els seus projectes des d’àmbits com la filosofia, la llengua, la literatura o les arts escèniques

cèntric_connexions_baldiri_2022

dimecres, 9 març, 2022 - 10:00

Ja està en marxa una nova edició del Connexions, projecte impulsat i coordinat pel Cèntric Espai Cultural dins del marc del programa IntersECCions. A partir de la temàtica escollida aquest curs, l’emergència climàtica, els instituts participants, (INS Ribera BaixaINS Baldiri GuileraINS Estany de la Ricarda i INS Salvador Dalí) es troben aquestes setmanes en ple procés de treball dels seus respectius projectes, abordats cadascun d’ells des de diferents assignatures i disciplines.

Què pensen els joves de la crisi climàtica?

Reflexionar sobre l’impacte de la crisi climàtica en les nostres vides, investigar quins efectes produeix en la nostra ciutat i pensar plegats en solucions per posar-hi remei. Aquestes són algunes de les aproximacions a la problemàtica del clima que està treballant l’alumnat que participa en el projecte que, com en cursos anteriors,  té per objecte desenvolupar un procés de treball col·laboratiu entre els instituts de secundària de la ciutat. 

Reflexió des de diferents disciplines

En el marc de l’assignatura de filosofia, l’alumnat de l’INS Estany de la Ricarda ha elaborat una ruta per visitar diferents espais del Prat en els quals han detectat problemes mediambientals. Treball que es complementa amb una feina de documentació amb entrevistes, recollida de dades i fotografies d'arxiu. L’objectiu del seu projecte és conèixer en primera persona les conseqüències de la crisi climàtica, demostrant com no cal anar massa lluny per comprovar els seus efectes, tal i com es fa palès en els espais de la nostra ciutat que han observat.

També des de la filosofia i la llengua catalana, l’alumnat de l’INS Ribera Baixa està analitzant un seguit de problemes que estan apareixent en l’àmbit públic al voltant de l'emergència climàtica. A través de diferents imatges elaborades per ells mateixos, els joves estan treballant el debat sobre aquesta problemàtica i elaborant escrits en els quals plasmen les seves reflexions sobre com s’imaginen el futur i la nostra relació amb l’entorn.

Com en anys anteriors, l’assignatura d’arts escèniques és l’àmbit on estan treballant el projecte des de l’INS Baldiri Guilera. El grup es troba immers en un repàs teòric i pràctic dels textos i accions de protesta ecologista més importants de la història recent. A partir de tota aquesta informació  recaptada, l’alumnat implicat té per objectiu traslladar les seves reflexions a un vídeo i a una acció de denúncia conjunta.

I amb una mirada poètica, el grup de joves de l’assignatura de literatura universal de l’INS Salvador Dalí treballa una proposta on la música i l’art van de la mà. A través de la composició i enregistrament d’una cançó que han ideat, i de l’elaboració d’un gran mural que ells mateixos han dissenyat i pintat en un mur de l’institut, fan un crit d’esperança enmig del desastre ecològic i el futur que sembla que ens espera.

Acte final al Cèntric

Enguany, i després d’un parèntesi de dos anys a causa de les restriccions sanitàries, està previst acollir a l’Auditori del Cèntric l’acte de cloenda del projecte. D’aquesta manera, el proper 1 d’abril serà el moment on tots els instituts que participen en Connexions posaran en comú els seus respectius treballs, tot gaudint d’una jornada orientada a posar en valor el treball col·laboratiu de tots els agents implicats.

A continuació podeu veure un recull fotogràfic del procès de treball en els instituts.

Connexions Curs 2021/22

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 27 gener, 2023 - 14:15

Helena Maleno, convidada del primer programa de l’any del Girem el món

La temàtica del programa va ser el racisme i la vulneració de Drets Humans a...

divendres, 27 gener, 2023 - 10:00

Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

El grup d’alumnes d’aquest espai de creació de L’Escola d’Arts en Viu...

dijous, 26 gener, 2023 - 15:15

Alta participació en l’oferta formativa dels centres culturals

Durant la primera setmana s’han realitzat 1022 inscripcions, però encara pots...