Esteu aquí

A la Palmira ens sumem a les propostes de Sant Jordi al Prat

L'espai, els grups de lectura i algunes de les propostes del centre cívic dediquen aquesta setmana a commemorar la Diada

Presentació del Josep Bel a la Primavera de llibres i lletres al Cèntric

dimarts, 20 abril, 2021 - 16:00

El divendres celebrem la Diada de Sant Jordi, i aquesta setmana al Prat ho celebrarem amb diferents activitats que s'han organitzat al voltant d'aquesta data i de la Primavera de llibres i lletres. A la Palmira participarem en algunes d'aquestes, i us recordem que tenim també una proposta que s'estrenarà el dia de Sant Jordi i de la que podrem gaudir fins al dia de Sant Joan: l'exposició de 'Brodem el Mercat'.

Brodem el mercat

El procés de #Brodemelmercat, en què la comunitat pratenca ha preparat flors, pompons i tambors brodats per decorar el mercat, ha arribat ja a la seva setmana d'estrena i exposició, i aquest divendres ja podreu veure les creacions i decoracions de les veïnes del Prat al Mercat Municipal de la Plaça de la Vila. La proposta, impulsada pel mercat i vertebrada per la creadora Laura del Valle, ha tingut molt d'èxit a la Palmira i hi ha hagut molta participació per part de col·lectius, grups de gent gran de la Sala Gran Virtual, famílies i infants, i veïnes que han volgut aportar també una mica de color al mercat amb les seves propostes. 

A l'exposició del mercat podreu veure moltes decoracions i diferents estils, però també algunes especialment dedicades a la Diada de Sant Jordi. El grup de 'Entre Lectures', grup de lectura de la Sala Gran Virtual que fa activitats setmanalment, en col·laboració amb la Biblioteca Antonio Martín, han seleccionat alguns poemes que parlaren de la primavera o de l'acció de brodar. Aquests poemes han sigut treballats després pel grup de pintura, que ha plasmat fragments de poemes i retrats de les poetesses en bastidors pintats. De fet, ens explicaven com han gaudit del procés i de com, per inspirar-se, han llegit molts poemes i han aprés de l'obra de les poetesses.

Presentacions de llibres d'autors i autores locals al Cèntric

El grup d'Entre Lectures ha canviat les seves activitats d'aquesta setmana per assistir a les presentacions que formen part del programa de Primavera de llibres i lletres aquest abril. La plaça Porxada del Cèntric acull aquesta setmana a diferents autors i autores, i la gent gran de la Sala Gran Virtual van assistir a les presentacions d'ahir dilluns i tornaran dimecres per veure la presentació del llibre "Galetes de mel i gingebre" d'Alba Sabaté. A més, les pròximes setmanes rebrem al Josep Bel i al Pep Maiques a la Palmira per llegir amb la gent gran durant les sessions d'Entre Lectures, en què la gent gran es troben setmanalment (i virtualment) per compartir textos, llegir en veu alta i en companyia.

Pratijordi i la gimcana literària

A més d'això, al centre cívic hem preparat un racó molt especial dedicat a Sant Jordi per participar com espai a la gimcana literària que han organitzat les AFAs i AMPAs de les escoles del Prat, en col·laboració amb el programa Lecxit i la Biblioteca Antonio Martín, com a part de les activitats del Pratijordi 2021. Aquesta activitat consta de 23 proves que es poden veure a través dels QR que podreu trobar a diferents equipaments culturals, escoles i comerços, i un d'ells el podeu trobar a la Palmira. Us animeu a participar? Aviat també podreu veure al racó els dibuixos que prepararan des de les escoles. 

Esperem que gaudiu de les activitats que podeu trobar al Sant Jordi al Prat aquesta setmana, i recordeu que a la Palmira continuem oberts a través de correu electrònic i telèfon per si voleu comentar propostes d'activitats o consultar els vostres dubtes. 

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 26 novembre, 2021 - 12:00

“Les fosses comunes de la Guerra Civil: estat de la qüestió” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Ramos

Aquesta activitat forma part del programa d’activitats vinculades a l...
Josep Mayol Colell, en rebre el Premi Ciutat del Prat l'any 2010.

dijous, 25 novembre, 2021 - 15:15

Mor Josep Mayol, pintor i dibuixant reconegut com a Premi Ciutat del Prat el 2010 i Fill Adoptiu des del 2017

"Mayol va contribuir a l’impuls al Prat de l’educació i la cultura, que avui...

dimarts, 23 novembre, 2021 - 10:00

Quilos X Llibres

El Gran Recapte d’aliments arriba a la Biblioteca Antonio Martín