banner_pratijordi.jpg

Les AMPA i AFA del Prat conviden a un Sant Jordi ben especial

El Pratijordi és una proposta de les AMPA i AFA del Prat, en el marc de Sant Jordi realitzada en col·laboració amb el programa Lecxit i la Biblioteca Antonio Martín, amb el suport de l’ajuntament, escoles, comerços i el Pratactiu, per tal de permetre que tot i la situació actual els infants i les famílies gaudeixin d'aquesta diada tan especial per la comunitat educativa del Prat.

Consta de 5 activitats diferents que es duran a terme durant la setmana del 19 al 25 d’abril i que són obertes a tota la ciutat.

Gimcana literària

Us conviden a participar en una gimcana literària al voltant de tota la ciutat!

Les famílies de l'AMPA Honorable Josep Tarradellas han posat tota la seva il·lusió i esforç en elaborar aquesta activitat.

Consta de 23 proves  a través de codis QR que  es poden visualitzar amb la càmera del mòbil i que us permetran trobar endevinalles, trencaclosques, preguntes sobre llibres, criptogrames, relacionades amb la literatura infantil i juvenil.

Les proves no estan relacionades, pel que podeu fer totes o vàries segons preferiu. Estan situades a l'exterior de diferents escoles, centres cívics, biblioteca, comerços o altres equipaments culturals. L'activitat estarà disponible tot  el dia durant la setmana  del 19 al 25 d'abril per tal que sigui una activitat segura d'acord amb els protocols de salut.

Cada cop que es resol una prova correctament s'aconsegueix una lletra que forma part del llibre d'una autora del Prat. Els nois i noies més agosarats/es  que resolguin tota la gimcana i completin el títol podran aconseguir el Carnet d'ajudants del Drac  i  guardar-se'l de record.

A sota teniu el mapa amb totes les ubicacions dels codis QR,  volteu per trobar-los i si no us els trobeu, podeu buscar els equipaments al cercador d'Internet. Podeu guardar la imatge del mapa també al telèfon per tenir-la i ampliar-la si cal.

 

Conte radiofònic Un món amb futur

Aquest conte ha estat elaborat per les famílies de l'AFA de l'escola Jacint Verdaguer en el marc del seu projecte de teatre que enguany s'ha adaptat a la situació.

El projecte s'ha transformat adaptant el guió previst per fer la representació presencial que feien al teatre a una versió radiofònica que permetrà compartir-ho no només amb la comunitat de la seva escola sinó amb la resta de la ciutat. 

És un conte especial fet amb molt d'amor i treball que tracta sobre l'estima al nostre planeta i que està ple d'aventures que us encantaran.

 

Sant Jordi sobre rodes

La comissió de teatre de  l'AFA de l'Escola del Parc, El Galliner del Parc, voltarà per la ciutat del Prat en bicicleta apropant als infants  la llegenda de Sant Jordi d'una manera divertida i entretinguda.

L’activitat es realitzarà el divendres dia 23 d’abril a partir de les  17.30  en un recorregut sorpresa pel centre de la ciutat

Booktubers de Sant Jordi

Les lecxiteres i lecxiters s’han fet booktoubers! Us volen fer les seves recomanacions literàries per aquest Sant Jordi en un format ben especial: són youtubers de llibres! Us recomanaran els contes il·lustrats i llibres que més han gaudit durant les sessions Lecxit d’aquest curs.

El LECXIT recomana... "Com es fan les coses?"

Media Root

El LECXIT recomana... "Cleòpatra"

Media Root

La bústia literària

La Biblioteca Antonio Martín et convida a participar en la Bústia literària!

Dibuixa el teu personatge literari preferit i fica’l a La Bústia Literària que trobaràs a la Biblioteca Antonio Martin la setmana del 19 al 23 d’abril (de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20.30h).

Tens una plantilla que pots descarregar i imprimir a través de l'enllaç que ttrobaràs a sota o bé passar-la a recollir a la Biblioteca.

D’entre tots els dibuixos presentats, n’escollirem 4 per a editar-los com a punts de llibre de la Biblioteca.

Tots els infants participants rebran, com a regal, un enllaç per a aprendre a ballar amb els contes!

També, al llarg de la setmana de Sant Jordi, a la sala infantil trobareu mostres de llibres i contes relacionats amb les activitats de Sant Jordi.

Descarrega't aquests arxius

plantilla bustia literaria per descarregar (pdf - 116297 bytes)