Brodem el mercat

'Brodem el mercat' és un projecte comunitari per dinamitzar el Mercat Municipal de la Plaça de la Vila del Prat. La proposta, desenvolupada pel Centre Cívic Palmira Domènech amb el Mercat Municipal, ha comptat amb la implicació de les entitats del barri i de les veïnes i veïns del Prat, i el seu resultat ja es pot visitar al mercat. La decoració s'ha estrenat el 23 d'abril, per celebrar el dia de Sant Jordi, i brodarà el mercat fins al dia de Sant Joan del 2021. 

L’acció de brodar/ brotar com acció simbòlica de la creació i l’expressió, moment clau en l’estació de la primavera i de la Diada de Sant Jordi, és la idea d'inspiració d'aquesta iniciativa. Per això, aquesta decoració s'ha fet en forma de bastidors brodats i pintats que representen a la gent del Prat i com veuen i viuen la primavera, i amb flors decoratives fetes amb llana i papers fetes a mà per diferents grups i col·lectius del Prat. 

El treball en aquests elements s'ha dut a terme en grups tancats que formen part de la comunitat de la Palmira com les famílies, la gent gran i els joves, però també ha estat oberta a totes les veïnes i veïns que han volgut formar-ne part. Per això, s'ha fet un grup virtual els divendres per compartir dubtes, resultats i el procés. A continuació, podeu trobar fotografies de les creacions i decoracions, els col·lectius i persones implicades i els videotutorials on podeu aprendre com fer les decoracions.

Col·lectius i persones implicades

Als tallers de suport a l'Exit que es fan setmanalment als centres cívics de la Palmira i Ribera Baixa han volgut formar-hi part.  Durant les seves trobades per millorar els coneixements de català, han aprofitat per fer algunes de les maxiflors de cartolina i paper de seda que estaran al mercat.

La representació de la gent gran de la residència municipal Penedès sobre la primavera també hi estarà present a la decoració. Han preparat tambors brodats i pintats i diferents flors i pompons per omplir de color el Mercat Municipal. 

Nens i nenes de Saó Prat han volgut participar i han fet també les seves maxiflors amb papers de seda. A més, han vingut a portar les seves creacions i a veure l'exposició a la Palmira, i han aprofitat per fer una visita pel centre.

La gent gran de la Sala Gran Virtual de la Palmira ha participat de diferents formes. El grup de lectura ha escollit i treballat els poemes que formaran part central de la decoració. El grup de pintura ha pintat bastidors amb decoracions primaverals i els poemes i retrats de poetesses. El grup de manualitats ha brodat i decorat bastidors amb diferents tècniques. A més, també altres persones han volgut participar de forma lliure i han fet maxiflors, pompons, i tambors de colors. 

Les famílies de la Tarda en família de la Palmira van fer maxiflors de colors amb diferents materials com cartolina i paper de seda, i van portar-les a la Palmira perquè formessin part de la decoració del mercat. 

La comunitat pratenca ha anat molt més enllà del que estava previst, i han preparat decoracions de molt acolorides i variades: pompons, maxiflors i bastidors brodats i pintats amb teles i objectes que representessin alguna cosa per elles. Algunes s'han afegit al grup comunitari que es trobava virtualment els divendres, i altres han decidit participar de forma lliure i també visitar l'exposició a la Palmira. 

Les paradistes del mercat han treballat conjuntament amb la Palmira durant les diferents fases del projecte. A més, han donat suport en la difusió del projecte amb cartells i amb les xapes de #Brodemelmercat.

Des de la Biblioteca han col·laborat en el projecte i donat suport al grup d'Entre Lectures de la Sala Gran Virtual. Han proposat llibres de poesia que parlen sobre la primavera i sobre l'acte i la feina de brodar, perquè la gent gran del grup de lectura treballessin els poemes que formen part de la decoració del mercat als bastidors.

Com a entitat resident i com a col·ectiu de veïns i veïnes del barri, han format part del projecte i han fet algunes de les creacions que s'exposaran en el mercat.

Notícies relacionades

Veure totes

dimarts, 20 abril, 2021 - 16:00

A la Palmira ens sumem a les propostes de Sant Jordi al Prat

L'espai, els grups de lectura i algunes de les propostes del centre cívic...

dimarts, 23 març, 2021 - 14:00

Brodem el mercat!

El Centre Cívic Palmira Domènech i el Mercat Municipal han preparat aquesta...