Esteu aquí

Fase 1: què podem fer i què no al Prat

L’Ajuntament reparteix cartells informatius entre comerços, bars i restaurants, alhora que fa una crida a la responsabilitat de la població

dilluns, 25 maig, 2020 - 14:30

El Prat ha entrat avui, 25 de maig, a la fase 1 de la desescalada del confinament. Aquesta nova situació permet fer algunes activitats que fins ara no estaven autoritzades, tot i que cal mantenir la responsabilitat i la prudència en tot moment; l'epidèmia del coronavirus encara continua, així com l'estat d'alarma, i evitar els contagis requereix la contribució de tots i totes. 

Una de les mesures més destacables de la fase 1 és la reobertura de terrasses i vetlladors de bars i restaurants, sota determinades condicions i mesures de seguretat. Justament per això, l'Ajuntament està distribuïnt entre bars, restaurants i comerços cartells informatius amb normes i consells a seguir. 

Desplaçaments i sortides al carrer

 • Només podem sortir de la nostra regió sanitària (Metropolitana Sud) per motius sanitaris, laborals, de retorn a la residència, assistència a persones grans o depenents, o per força major. La regió Metropolitana Sud inclou l’Hospitalet i les comarques del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès. No inclou la ciutat de Barcelona.
 • Es pot circular lliurement per l’interior de la nostra regió sanitària sense limitació d’horari.
 • Es mantenen, però, les franges horàries per passejar i fer esport:
  - De 6 a 10 h: passejades i activitats esportives per a majors de 14 anys.
  - De 10 a 12 h: passejades i activitats esportives per a majors de 70 anys i persones depenents o amb discapacitats.
  - De 12 a 19 h: passejades amb menors de 14 anys acompanyats d’un o més adults o majors de 14 anys.
  - De 19 a 20 h: passejades i activitats esportives per a majors de 70 anys i persones depenents o amb discapacitats.
  - De 20 a 23 h: passejades i activitats esportives per a majors de 14 anys.
 • És obligatori portar mascareta sempre que no es pugui mantenir una distància de seguretat de 2 metres, excepte menors de 6 anys i persones amb dificultats respiratòries, amb discapacitat o depenents, o per causa de força major.
 • Els infants menors de 14 anys poden sortir amb més d'una persona adulta, amb un màxim de tres infants per persona adulta.
 • Es pot sortir a passejar i fer esport en grups de fins a 10 persones no convivents, sempre mantenint les mesures de seguretat. L'Ajuntament recomana que, per passejar, es faci dins del nucli urbà, mentre que l'esport es faci preferentment fora del nucli residencial. En aquest sentit, el camí de la platja i el parc del Riu s'han equipat com a espais on fer esport de manera segura. Cal recordar que la neteja viària de carrers, places i parcs funciona al 100 %
 • Es pot accedir a la platja si s'està federat en activitats aqüàtiques esportives. L'Ajuntament treballa per permetre l'accés a la platja amb seguretat sanitària quan el context ho permeti.

Terrasses a l’aire lliure

Reobren al públic les terrasses a l’aire lliure dels establiments d’hostaleria i restauració amb una ocupació màxima de 10 persones per taula o agrupació de taules, i només estan permeses el 50% de les taules respecte a l’any anterior. La distància entre grups o taules serà d’un mínim de 2 metres i l’hoari límit d’obertura seran les 23 h.

Equips municipals han començat avui mateix a fer inspeccions als bars i restaurants amb terrasses per, en primera instància, informar i resoldre dubtes de les persones responsables dels establiments, i així mateix, vetllar pel compliment de les mesures.

Reunions de fins a 10 persones

Es permeten les reunions de fins a un màxim de 10 persones i cal respectar la distància de seguretat de 2 metres o utilitzar mascareta. El límit de persones no s’aplica a les persones que conviuen (poden ser-ne més). Les reunions es poden fer als domicilis, a les zones comunes dels edificis, al carrer, etc.

Comerços

Els locals i establiments minoristes de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense cita prèvia i amb 1/3 de l'aforament. Els locals de més de 400 m2 també poden obrir si acoten l'espai al públic a, com a molt, 400 m2. Es poden fer rebaixes i promocions.

També poden obrir els locals que estiguin dins de centres comercials sempre que tinguin accés des de l'exterior del centre comercial.

També poden obrir al públic, exclusivament amb cita prèvia: concessionaris d’automoció, estacions d’inspecció tècnica de vehicles i centres de jardineria i vivers de plantes.

Al Prat, els vetlladors poden estar oberts fins a les 23 h.

Vehicles privats

Als vehicles particulars poden viatjar tantes persones com places tingui el vehicle, sempre que totes resideixin al mateix domicili i no cal utilitzar mascareta. Si els ocupants no viuen en el mateix domicili, només poden viatjar dues persones per fila de seients i amb mascareta.

Als taxis regeix la mateixa norma, amb l’excepció que no pot anar ningú al costat del conductor.

En motos, si hi van dues persones, cal portar guants i casc integral o, en el seu defecte, mascareta.

Transport públic

És obligatori portar mascareta i cal mantenir una distància mínima d’1,5 metres amb els altres passatgers. Només es pot ocupar la meitat dels seients disponibles i, a les zones de peu, un màxim de 2 viatgers per metre quadrat.

Obres en habitatges

Es poden tornar a fer obres en habitatges ocupats, guardant les distàncies de seguretat i d’higiene.

Vetlles i enterraments

Pel que fa als serveis de cementiris i tanatori, les vetlles es poden fer amb un màxim de 15 persones a l’aire lliure i 10 en espais tancats.

Als enterraments es restringeix l’assistència a 15 persones entre familiars i persones properes

Llocs de culte

S’hi permet l’assistència sempre que no se superi un terç de l’aforament i es compleixin les mesures de seguretat i higiene. Ccal mantenir una distància de seguretat de mínim un metre entre persones i utilitzar mascareta.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 13 juliol, 2020 - 11:45

“La COVID ens ha posat a prova i la xarxa preocupada per l’educació a la ciutat s’ha activat”

Entrevista a Miquel de la Torre, professor de tecnologia i director durant 23...

dijous, 9 juliol, 2020 - 10:45

Des d'avui és obligatori portar mascareta a l'aire lliure i en espais oberts al públic

L'incompliment de la mesura es pot sancionar amb una multa de 100 euros