Esteu aquí

En què estan els projectes artístics de la Convocatòria /Unzip?

A punt per la mostra conjunta a la ciutat dins del cicle Indisciplinats

dijous, 9 desembre, 2021 - 10:00

En la recta final de l’any els projectes artístics de la Convocatòria /Unzip Arts Visuals 2021 preparen la seva presentació conjunta a la ciutat dins del cicle de les arts Indisciplinats. L’ocasió promet a través d’un diàleg entre diferents projectes de creació contemporània un programa eclèctic amb propostes d’arts visuals, escèniques i musicals.

La Convocatòria de projectes artístics /Unzip promou propostes de creació i recerca que aportin nous punts de vista o ampliïn i redistribueixin coneixements amb un enfocament híbrid o multidisciplinar i amb un fort component comunitari. És per això que els projectes es vinculen en el seu fer amb agents i comunitats específiques del Prat i fomenten pràctiques artístiques transformadores que contribueixen a redefinir el que entenem per context local. En aquesta lògica de treball i vincle generen relacions entre les persones del territori i les seves comunitats per aprendre mútuament de les seves realitats quotidianes, obrir possibilitats de connexió amb altres contextos i desvetllar situacions socialment enriquidores.

Els projectes artístics com a espai per al diàleg

Projectes com “Terra de canvi” de Marguerita Isola o “Projecte sense nom” d’Enric Escofet fomenten espais d’intercanvi i aprenentatge col·lectiu per pensar en pràctiques de cura a diferents nivells; en el primer cas, a través de la creació d'un viver de plantes medicinals i d'un herbari tèxtil; en el segon, a través de la qüestió de la sostenibilitat i l’agricultura de proximitat. 

En una línia més performàtica, Ramon Guimaraes a “Capil·laritats” ha creat amb un grup de persones accions rituals col·lectives per indagar en les nostres relacions amb l’ecosistema. Ginebra Raventós i EMarx posen atenció en la part sonora d’aquest ecosistema amb una investigació col·lectiva que rescata el patrimoni acústic del Prat tot creant un arxiu de reverberacions de diferents espais de la ciutat.

Precisament perquè entenem l'espai artístic com un lloc òptim per a l'intercanvi, la crítica, el co-aprenentatge, el debat i el dissens, el col·lectiu el Desván (Alejandro Martín i Marta Mouns), presenten un documental col·laboratiu on Tània Navarro parla de les seves vivències com a persona transsexual durant el franquisme i es pregunten què de la seva experiència perviu en l'actualitat. En un territori igualment colpidor, “In-Sanctus?” de Susana Vílchez y Vanesa Alami, reflexiona entorn a les violències masclistes a través de la fotografia inspirada en la iconografía mariana amb un grup de dones que han participat en tot el procés creatiu.

Aquesta posició crítica i alhora de confluència ens permet reconèixer els desitjos i els conflictes que graviten al voltant de diferents aspectes que ens impliquen i obrir vies de relació que, lluny d'evitar la visualització dels dissensos, planteja un diàleg permanent. L’art és també l'acció de posar-se enmig, físicament, des del coneixement situat, això és també considerar la dimensió política i performàtica de les accions que fem tant en el pla artístic com en el del propi dia a dia.

És així que “Otra puta mierda de exposición” de @otraputacuentadedibujos ens trasllada a la part més gamberra de la ciutat i el seu univers punk compartint-nos imaginaris contraculturals invitant-nos a entrar en un còmic a mida natural. Ens parla d’allò altre: el que es dibuixa entre bars, escombraries i rates, en la nocturnitat i el backstage; des de l’amor i la complicitat.

Indisciplinats, vosaltres també!

Podeu consultar el web d’/Unzip Arts Visuals amb més informació sobre els projectes i la programació d’Indisciplinats, cicle de les arts a la ciutat que se celebra del 16 al 18 de desembre, una oportunitat per gaudir de les diferents propostes en un marc excepcional d’efervescència creativa.

Durant el cicle podreu fer seguiment en línia de tot el que anirà succeint pels diferents equipaments de la ciutat, doncs enguany comptem amb un grup de relators/es, creadors/es de la ciutat (Sandra Esteban, Lía Pérez, Santiago Sepúlveda i Laia Ruz) que ens compartiran i connectaran des de la seva visió i participació les propostes i accions que s’aniran desenvolupant durant els tres intensos dies. No us perdeu els seus relats gràfics via les xarxes socials de L’Artesà, La Capsa i El Prat Cultura.

Compartir

Noticies relacionades

Sant Jordi Fondo d'en Peixo

dijous, 18 abril, 2024 - 14:00

El Parc del Fondo d'en Peixo tornarà a ser l'escenari principal d'un Sant Jordi carregat d'activitats

Nombrosos autors i autores locals han presentat els seus llibres en el marc...

dijous, 18 abril, 2024 - 10:00

Les propostes literàries del Cicle Primavera de Llibres i Lletres nodreixen el Pratilletres

Notable creixement del Pratilletres cada temporada en autors i llibres
centric_connexions23_24_fotofamilia.jpg

dimecres, 17 abril, 2024 - 11:30

Mostra final del projecte Connexions

Els instituts participants han posat en comú els seus treballs en l’acte de...