Esteu aquí

El cicle Viu l’òpera! es trasllada als divendres

L’aposta del Cèntric per la difusió del gènere operístic acollirà els propers mesos obres de Donizzeti, Beethoven i Strauss, entre d’altres

centric_opera_andreachenier

dimecres, 24 febrer, 2021 - 13:00

El cicle  “Viu l'òpera!” és una de les iniciatives més consolidades del Cèntric Espai Cultural, en el marc de la seva línia de treball de difusió de la música clàssica. El cicle té com objectiu apropar la cultura operística a un públic ampli, facilitant-ne l’accessibilitat a aquest corrent musical amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món. Com a novetat, a partir d’aquest mes les projeccions, que tenen lloc a l’Auditori de l’equipament, es traslladen a les tardes dels divendres. L’horari d’inici es manté a les 17.30h, i per assistir-hi, encara que l’entrada és gratuïta, cal reservar l’entrada prèviament.

 

Presentacions virtuals

Una altra de les novetats que presenta el cicle a partir d'aquest mes és la presentació virtual  de les òperes que es projecten. Signades pel músic i col·laborador habitual del Cèntric, Miquel Àngel Martínez, aquestes presentacions tenen com objectiu posar en context les òperes que es programen, i es poden veure al web i a les xarxes de l’equipament.  Tant pels amants de l’òpera, com per aquells que es vulguin endinsar per primer cop en aquest corrent musical, en aquests vídeos de caràcter divulgatiu trobareu les claus per gaudir al màxim de les projeccions del cicle.

 

“La favorite”, de G. Donizzeti

El proper divendres 26 de febrer es projectarà a l’Auditori “La favorite”, òpera en quatre actes del compositor italià Gaetano Donizzeti, que posa en escena un triangle amorós entre el rei Alfons XI, la seva amant Leonor de Guzman i l’amant d’aquesta, Fernando, en el marc de la Castella del 1340. Enregistrada l’any 2016 a l’Òpera Estatal de Baviera, la producció que es projectarà compta amb un elenc d’excel·lents cantants de belcanto, com són l’estrella mezzosoprano Elīna Garanča,  el tenor líric Matthew Polenzani i el baríton polonès Mariusz Kwiecień.

Pels propers mesos, el Cèntric té prevista la projecció de grans títols operístics de mestres com Beethoven, Giordano i Strauss, entre d’altres. Podeu consultar totes les propostes del Viu l’òpera! en aquest enllaç.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 desembre, 2021 - 16:00

Converses literàries engega el curs amb contes dins i fora de les aules

Es reprenen les activitats familiars En el marc del projecte Converses literàries del programa Interseccions, di...

dijous, 2 desembre, 2021 - 15:30

La cafeteria del Ribera s'inaugura al desembre a càrrec de la Fundació Rubricatus

Convidem al veïnat a fer propostes per trobar el millor nom pel projecte

dilluns, 29 novembre, 2021 - 10:00

Els English workshops, un canvi de mirada cap a l’anglès

Ja estan obertes les inscripcions del 2n trimestre