Cicle de projeccions 2021

La difusió de la música clàssica és una de les principals línies de treball del Cèntric Espai Cultural. En aquest marc, el cicle  “Viu l’òpera!”  té com objectiu apropar la cultura operística a un públic ampli, facilitant-ne l’accessibilitat i diversitat a aquest corrent musical amb projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món.  Des del 2019 és una de les iniciatives més consolidades; es va continuar al 2020  i seguirà aquest 2021.

L'entrada és gratuïta amb reserva prèvia a elprat.koobin.cat 

Totes les activitats estan subjectes a la normativa vigent, sent susceptibles de ser modificades o cancel·lades pel seu compliment.

L’òpera “Salomé”, creada per Strauss l’any 1903, va provocar un escàndol quan es va estrenar a Dresden en 1905 i fins i tot va arribar a prohibir-se a Londres, Viena i Nova York. La figura de la princesa Salome, encapritxada de Jochanaan, un profeta empresonat, representava l'epítom de la luxúria pervertida.

Divendres, 28 de maig a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

centric_opera_andreachenier

“Andrea Chénier”, l'obra més famosa del compositor italià Umberto Giordano, és un brillant i vívid drama històric, alhora que una tragèdia humana d'una intensitat devastadora. Amb el rerefons de la Revolució Francesa, l'atractiu d'aquesta òpera resideix en l'apassionada història d'amor llegit com un thriller històric.

Divendres, 30 d'abril a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

“Fidelio” correspon a una segona etapa de la carrera de Ludwig van Beethoven, a un estil de transició on s’observa un canvi de rumb al considerar el classicisme com esgotat, tractant, per sortir del model, de plasmar en la música una sèrie d’emocions de l’ésser humà. Es tracta d’una de les seves obres més representatives, on va parar especial interés en retratar i emfatitzar l’heroisme

Divendres, 26 de març a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

Opera la Favorite

La Favorite de Donizetti presenta a la Òpera Estatal de Baviera un elenc d’excel·lents cantants de belcanto: l’estrella mezzosoprano Elīna Garanča com la seductora Leonor de Guzmán, Matthew Polenzani amb el seu desesperat amant Fernando, i Mariusz Kwiecień com el rei Alfons.

Divendres, 26 de febrer a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cultural. Més informació aquí

“Ariadne auf Naxos” va ser la tercera col·laboració de Richard Strauss i Hugo von Hofmannsthal, posterior al gran èxit de “Der Rosenkavalier”. Originalment projectat com a "divertiment amb una petita orquestra de cambra", el projecte es va expandir en una gran aventura que combina òpera, drama i ballet.

Dissabte, 23 de gener a les 17.30 h. Auditori Cèntric Espai Cultural.  Més informació aquí.

Vídeos

Miquel Àngel Martínez ens presenta l'òpera "La Favorite" de G. Donizetti.
Presentació "La favorite", de Donizetti, a càrrec de Miquel Ángel Martínez músic i col·laborador de Cèntric Espai Cultural

En aquest vídeo trobareu les claus per gaudir al màxim de la projecció de “La favorite”, de G. Donizetti

Presentació de l'òpera "Fidelio"  de L.V. Beethoven,  a càrrec de Miquel Àngel Martínez
Presentació de l'òpera "Fidelio" de L.V. Beethoven, a càrrec de Miquel Àngel Martínez

"Fidelio", única incursió en aquest gènere de Beethoven on tracta els valors de la Il·lustració i la Revolució Francesa

Presentació "Andrea Chénier", d'Uberto Giordano, a càrrec de Miquel Ángel Martínez
Presentació "Andrea Chénier", d'Uberto Giordano, a càrrec de Miquel Ángel Martínez

El gran atractiu d'aquesta òpera resideix en l'apassionada història d'amor llegit com un thriller històric.