Esteu aquí

Comencen les visites guiades a l’exposició ‘Imaginem el Prat del futur amb la ciència del vol!’

Són moltes les persones que s’apropen aquests dies a la Palmira per veure l’exposició d’aquest projecte del qual formen part diverses escoles i entitats de la ciutat.

dilluns, 8 novembre, 2021 - 10:15

Aquest mes de novembre si entres a la Palmira, t’ho trobaràs tot ple de ciència. I és que per fi, després de molt temps de feina, el projecte ‘Imaginem el Prat del futur amb la ciència del vol’ s’ha enlairat en forma d’exposició. 

De què tracta l’exposició?

L’exposició 'Imaginem El Prat del futur amb la ciència del vol!' mostra el treball fet a les aules de 4 escoles de la ciutat, conjuntament amb AFA i entitats del territori, per detectar problemàtiques del seu entorn i idear invents per resoldre-les a partir dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i del coneixement après sobre la ciència del vol , projecte emmarcat dins de l'àmbit científic, tecnològic i digital del Programa IntersECCions

En què ha consistit el projecte?

Amb aquest projecte en xarxa i de ciutat en què han estat implicades l'Escola Bernat Metge, l'Escola del Parc, l'Escola Charles Darwin i l'Escola Galileo Galilei amb el Centre Cívic Palmira Domènech, Nusos Cooperativa, la Biblioteca Antonio Martín i el Centre de Recursos Pedagògics del Prat, es va dissenyar conjuntament un procés de treball entre diferents entitats i col·lectius del territori per posar la ciència del vol i l'aprenentatge més a prop de la ciutadania i dels contextos que tenim al voltant. 

Durant el mes de maig de 2020, i a través de dinàmiques dins les aules per posar en pràctica el coneixement après, es va avaluar amb els infants quines necessitats es detectaven a la comunitat i a l'entorn, i com els agradaria millorar el futur de la nostra ciutat des de diferents perspectives. Per fer realitat aquesta diversitat, han format part d'aquest procés de detecció entitats del territori amb mirades i necessitats diferents, com són Roda Blava, l'Associació de Veïns del Nucli Antic, la Colla Castellera i la Cooperativa Obrera de Vivienda, així com les AFAs i AMPAs de les escoles, que també han format part d'aquestes dinàmiques.

Una vegada detectades aquestes propostes de millora amb els infants, famílies i entitats del territori, les aules van rebre també a científiques i enginyeres perquè orientessin sobre com podem utilitzar la creativitat i la ciència del vol per idear i dissenyar artefactes esbojarrats que han ajudat a imaginar un Prat del futur millor.  

A més a més, durant l'estiu passat, diferents artistes pratenques van estat treballant per donar forma a aquestes idees boges perquè totes les veïnes i veïns poguessin conèixer i col·laborar en les propostes d'aquest procés. 

Dins l’espai expositiu també es pot experimentar amb les quatre forces del vol com ho han fet a les aules, i conèixer els artefactes voladors que han inventat aplicant el mètode científic amb l’acompanyament d’una enginyera i que han plasmat deu creadores pratenques!

L'exposició, però, va més enllà com a part del cicle Octubre Ada Lovelace, dedicat a la divulgació científica. També s’aprofita per parlar sobre l’Ada Lovelace, primera programadora de la història, i la Pepa Colomer, pionera de l’aviació espanyola, dues referents en el seu camp que reivindiquem pel seu paper desenvolupat com a dones en la ciència i la tecnologia.

Si voleu saber més informació sobre l'exposició i el cicle Octubre Ada Lovelace de la Palmira, podeu fer click en aquest enllaç i sentireu l'entrevista que es va realitzar sobre el tema al Planeta Prat, el magazine matial d'El Prat Ràdio.

Quan es pot visitar l’exposició? 

L’exposició es troba instal·lada de manera fixa al punt de trobada del Centre Cívic fins al dia 30 de novembre. Es pot visitar per lliure dins del seu horari d’atenció i també, durant tot aquest mes de novembre hi ha programades visites amb les escoles i entitats que han participat en el projecte i també visites guiades obertes a la ciutadania.

A més a més, el proper dissabte 27 de novembre al matí es farà un taller de collage amb el Gabri Guerrero, un dels artistes pratencs que participa a l'exposició.

Podeu trobar més informació i dates concretes a la pàgina web del centre. 

Us deixem amb unes quantes fotografies de l'exposició.

Imaginem El Prat del futur amb la ciència del vol

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 20 gener, 2022 - 09:30

Cinquè Aniversari de l'Aula de Salut

De febrer a maig de 2022, xerrades sobre prevenció d'addiccions, trastorns de...

dimecres, 19 gener, 2022 - 12:30

Una delegació del Govern Basc visita el Prat per conèixer el seus projectes com a Ciutat Educadora

Els diferents representants, ponents sobre el futur sistema educatiu a...
oferta_formativa_cultura

dilluns, 17 gener, 2022 - 15:00

Una nova oferta formativa de tallers, cursos i xerrades als centres culturals per als mesos de febrer a maig

Les inscripcions començaran el dilluns 24 de gener, a partir de les 16.30 h