Vigilància alimentària
Què és el servei?
Es tracta d’un servei d'inspecció sanitària d’establiments minoristes (fruiteries, carnisseries, peixateries, forns...), de bars i restaurants (incloent-hi els itinerants i temporals com guinguetes, fires...) i de menjadors col·lectius del municipi.
Les inspeccions recullen aspectes com ara la higiene del local, la temperatura de les càmeres, el compliment de la llei del tabac i els protocols en la manipulació d'aliments, entre d’altres. Quan s'escau, s’hi analitzen mostres del menjar. En cas d'incompliment de la normativa, l'Ajuntament té la potestat sancionadora.
Què ofereix?
Les inspeccions periòdiques eviten riscos per a la salut de les persones i vetllen pel compliment de la normativa corresponent.
Com es fa la vigilància dels establiments alimentaris?
- Fent inspeccions sanitàries dels establiments alimentaris per comprovar que compleixen amb la normativa sanitària i de consum.
- Realitzant presa de mostres per analitzat la qualitat dels aliments que es servein als establiments.
Quan es realitzen les activitats de vigilància i control?
- En establiments alimentaris de nova obertura o canvi de titularitat.
- Per campanya anuals en determinats sector alimentaris o en funció del risc sanitari.
- Per denúncia ciutadana o derivada d’altres departaments.
- Sol·licitud de col·laboració d’altres administracions: cas d’alertes sanitàries o toxiinfeccions alimentàries.
Altres
El nombre d’establiments alimentaris del Prat dobla la mitjana dels municipis veïns, ja que s’hi compten els de l'aeroport i els del centre comercial Splau.
Notícies
Veure totesdimarts, 27 juliol, 2021 - 10:45
Dades de vigilància alimentària durant 2020
El Servei de Vigilància Alimentària del Prat depèn dels Serveis Municipals de...dimarts, 1 desembre, 2020 - 13:15
L'ús correcte dels guants en els establiments alimentaris
Les mans s’han de mantenir sempre netesdijous, 23 juliol, 2020 - 10:45