dimarts, 27 juliol, 2021 - 10:45
El Servei Municipal de Vigilància Alimentària del Prat de Llobregat, depenent dels Serveis Municipals de Salut Pública i Consum, va fer durant l'any 2020 un total de 103 visites d’inspecció a 95 establiments alimentaris. El 94 % dels quals estaven conformes en pràctiques de manipulació i el 79 % conformes en instal·lacions.
La vigilància dels establiments alimentaris es fa: 1) Fent inspeccions sanitàries dels establiments alimentaris per comprovar que compleixen amb la normativa sanitària i de consum, i 2) Realitzant una presa de mostres per analitzat la qualitat dels aliments que es serveixen als establiments.
L'adopció de senzilles precaucions pot evitar malalties provocades per una inadequada manipulació o conservació dels aliments. Compartim aquests 10 consells publicats a AESAN:
1. Consumir aliments que hagin estat tractats o manipulats higiènicament.
2. Cuinar correctament els aliments d'origen animal.
3. Consumir els aliments immediatamente després de ser cuinats.
4. Conservar correctament els aliments cuinats.
5. Escalfar suficientment els aliments cuinats.
6. Evitar el contacte entre els aliments crus i els cuinats.
7. Assegurar una correcta higiene de la persona que manipula els aliments i una neteja adequada en totes les superfícies de la cuina.
8. Mantenir els aliments fora de l'abast d'insectes, arrossegadors i animals de companyia. Cal recordar que els animals poden ser portadors de gèrmens patògens i paràsits que originen malalties de transmissió alimentària.
9. Utilitzar exclusivament aigua potable.
10. No consumir aliments peribles exposats a temperatura ambient.
PUBLICACIONS D'INTERÈS
Las cinco claves en seguridad alimentaria
Comer seguro al aire libre. Las bacterias también se van de picnic
divendres, 4 octubre, 2024 - 13:30
dijous, 3 octubre, 2024 - 12:15
dijous, 26 setembre, 2024 - 12:45