calendari grip 2020 (pdf - 826118 bytes)

Per facilitar l’administració de la vacuna de la grip s’ha habilitat la sol·licitud de cita prèvia per escollir el dia i el lloc més convenient i així evitar cues i esperes. Es pot demanar la cita prèvia entrant en aquest enllaç  o inserint el codi QR que surt més abaix  o trucant al telèfon 93 326 89 01. No obstant, la població es pot adreçar als punts de vacunació sense cita prèvia als llocs i calendari indicats;. En qualsevol cas,  cal portar la targeta sanitària.

CONTRA LA GRIP SÍ HI HA VACUNA, VACUNA'T! PER TU, PER LA COMUNITAT. 

Aquest octubre, l’Ajuntament del Prat donarà suport a la vacunació estacional contra la grip que fa el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a través de les ABS, facilitant una vintena de punts de vacunació per a la població. Des de les àrees bàsiques de salut (ABS) del Prat, aquest octubre s’iniciarà la campanya de vacunació antigripal estacional, adreçada especialment a les persones vulnerables que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip i també a les persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d'alt risc. Enguany la vacunació contra la grip és especialment important pel context sanitari en què ens trobem de COVID-19.  La vacuna de la grip pot ser la nostre aliada davant la pandèmia de la COVID19, evitant l'aparició de nous casos de grip que atesa la similitud dels símptomes entre totes dues infeccions poden crear confusió, dificultar el diagnòstic i sobrecarregar els serveis. Els objectius per a la temporada 2020-2021 son assolir o superar cobertures de vacunació del 75 per cent en majors de 65 anys i en el personal sanitari i sociosanitari, així como superar el 60 per cent en embarassades i en persones con condicions de risc. Objectius en consonància als establerts per l’OMS i per la Comissió Europea. Als taulells municipals, farmàcies, web... trobareu el calendari i punts de vacunació previstos que a més dels ambulatoris, es farà en carpes instal.lades al carrer al voltant dels ABS i centres cívics municipals i altres espais públics. 

La vacunació contra la grip (VAG) és la mesura preventiva més eficaç disponible actualment. Els antibiòtics no són efectius perquè la grip és una malaltia vírica i el seu ús pot crear resistències a aquests fàrmacs.

Les cobertures assolides en els principals grups de risc que cal vacunar, actualment són baixes i no s’aconsegueix complir les recomanacions de les principals institucions internacionals.

Grups de població a la que especialment és recomanable la vacunació:

1. Persones de 65 anys o més grans                                                                                                                          

2. Persones menors de 65 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip

3. Embarassades en qualsevol trimestre de gestació.

4. Persones que poden transmetre la grip  a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions

5. Persones que treballen en  serveis públics essencials (forces de seguretat, emergències...)


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Notícies

Veure totes

dimarts, 13 octubre, 2020 - 11:45

Campanya extraodinària de vacunació contra la grip al Prat

Es farà entre el 19 d’octubre i el 13 de novembre a diferents espais de la...
La campanya de vacunació de la grip 2019 es trasllada a diversos espais de la ciutat

La campanya de vacunació de la grip 2019 es trasllada a diversos espais de la ciutat

Vacunes a persones viatgeres (Centres)