A BARCELONA els voluntaris que col·laboren amb nosaltres desenvolupen tasques administratives. Poden col·laborar també en les fires solidàries en què participem al llarg de l'any, en la venda d'artesania, sensibilització i difusió dels projectes que realitzem.

A MADAGASCAR ser voluntari, és un a bona manera d'acostar-se a la realitat dels països del Sud. És una oportunitat per compartir, per aprendre i comprendre i per créixer, amb respecte a la cultura local, abandonant tota idea paternalista i amb l'objectiu final que la cooperació no sigui necessària. YAMUNA disposa d'un espai per acollir els voluntaris. Per poder aprofitar al màxim l'estada es fan unes sessions de preparació prèvies al viatge.

Si vols ser voluntari de YAMUNA a Barcelona o Madagascar envia un mail a voluntaris@yamuna.org

Les vacances solidàries són una oportunitat única per viatjar d’una manera diferent. Es tracta d’un turisme organitzat segons principis de justícia social i econòmica, amb total respecte pel medi ambient i per la cultura local. 

En el cas de YAMUNA et permet a més, fer una immersió en el dia a dia d’una ONGD i conèixer les dificultats i reptes que viu la població local per a la que treballem. De ben segur que no et deixarà indiferent, a més, els beneficis del teu pas per YAMUNA, aniran directes a col·laborar en la sostenibilitat dels projectes que coneixeràs.

Yamuna gestiona la Maison d'Hôtes Tsinjo, un allotjament tranquil i confortable, que et permetrà gaudir i assaborir la vida quotidiana en un poble rural dels Hauts Plateux. Amb la possibilitat de conèixer la zona i també altres indrets del país.

Desde la Associació Catalana per la Pau y la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO planteamos las Brigadas de Solidaridad como un proceso de aprendizaje en la cultura de la solidaridad, para proporcionar una visión más completa de la realidad que se vive en algunos de los países donde trabajamos.

Así, a lo largo de los últimos 25 veranos, más de 700 personas se han desplazado como parte de una brigada de solidaridad a países del sur donde ambas entidades desarrollamos proyectos. El objetivo final es que los participantes entren en contacto con el día a día de la población local y que los conflictos dejen de ser percibidos como algo lejano y ajeno: un paso clave para ampliar el alcance de la sensibilización social y la presión internacional en defensa de los derechos humanos y la paz.

La brigada consta, por un lado, de un proceso formativo sobre el contexto internacional y algunas de las principales vulneraciones de los derechos humanos; y por otro, del desplazamiento a diferentes países (en la actualidad: Colombia, Palestina, México, RD del Congo y Filipinas) y del conocimiento directo de estos por boca de las comunidades y organizaciones locales que acogen a los brigadistas.

A la vuelta, generamos un espacio de encuentro de todas las participantes para hacer balance de las experiencias vividas y dar la oportunidad de continuar construyendo redes de solidaridad relacionadas con las realidades vividas en cada país.

Consulta toda la información en la web estiudesolidaritat.cat.

Proximitat comerç just, sostenibilitat, transparència...vols participar a Pam a Pam, el mapa col·laboratiu de Catalunya que mostra punts de consum responsable i economia solidària i fomentar així una economia alternativa que col·loqui la persona al centre? Contacta amb hola@pamapam.org.

Si vols sumar esforços per denunciar les injustes condicions laborals del sector tèxtil al Sud, perpetrades per les grans multinacionals que s'enriqueixen cada vegada més...uneix-te al grup d'activistes Roba Neta. Contacta amb info@robaneta.org.

El grup d'activistes de la Campanya Banca Armada es mobilitza amb força en contra de les inversions dels principals bancs estatals en la indústria armamentista, així com per difondre les finances ètiques. Si vols formar-hi part, omple el formulari aquí.

La comunicació és clau per a fer possible la transformació social. Busquem persones voluntàries que ens ajudin amb el disseny gràfic (tríptics, cartelleria, e-mailings, etc.), la dinamització de la pàgina web i les xarxes socials, la relació amb els mitjans de comunicació i l'edició de vídeos.
>>> Anima't i passa't a la comunicació transformadora! Contacta'ns a comunicacio@setem.org.

Participa al Consell de Camps! Les persones voluntàries del Consell de Camps de Solidaritat planifiquem l'activitat, fem difusió dels Camps arreu de Catalunya i entrevistes als participants, preparem la formació "Apropar-te al Sud", estem en contacte amb les Contraparts del Sud, realitzem avaluacions... en definitiva, estem plenament implicats en totes les etapes i les decisions relatives a l'activitat.Si has fet un Camp i vols participar-hi, suma-t'hi!

Escriu-nos a camps@setem.org