La guía per a la introducció de l’enfocament de drets humans neix amb l’objectiu d’aportar continguts teòrics, criteris, pautes i recursos en el sistema educatiu de la ciutat des de la perspectiva de la Justícia Global. 

La guia és una iniciativa de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, i en concret dels Serveis de Ciutadania de les Cases d'en Puig, que han elaborat una guia dirigida a l'educació primària i una altra versió per secundària i batxillerat.

La guia està dirigida al professorat com un recurs per avançar en la formació proactiva cap a la justícia global. Amb els seus continguts es pretén facilitar l’aplicació de forma transversal dels principis d’igualtat, respecte al medi ambient, cooperació i solidaritat, entre altres, en els ensenyaments propis de l’educació.

L’elaboració d’aquesta guia representa una oportunitat per continuar ampliant el seu àmbit d’actuació en activitats vinculades a l’Educació per al Desenvolupament a través de l’educació formal. La cooperació esdevé una eina cabdal per a la consecució d’una societat mundial més justa, que es desenvolupi sense excloure cap persona i que alhora construeixi i posi en pràctica els drets humans fonamentals: econòmics, socials, culturals i ambientals, individuals i col·lectius, a tot el planeta.

A continuació, podreu trobar les dues versions de la guia:

Fitxes relacionades

Un món per a tothom, defensem la cooperació

Parlar de cooperació internacional en aquests moments es fa més difícil que mai ja que...

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Projecte per donar a conèixer la tasca dels defensors i defensores dels drets humans. ...

Del Prat al Món

Després d’un procés participatiu amb les entitats de l’àmbit de la cooperació, tenim...