Parlar de cooperació internacional en aquests moments es fa més difícil que mai ja que la crisi econòmica post Covid-19 ha deixat moltes famílies sense recursos.

Malgrat això, la pandèmia ens pot ajudar a entendre que problemes globals necessiten solucions globals i que no podem anar per separat per solucionar problemes que afecten a tot el planeta.

En aquest sentit la cooperació no es pot centrar només al nostre barri, ciutat, país o continent. La cooperació ha de tenir una visió global i cal entendre que les desigualtats socials es causen per la desigualtat en l’accés als drets universals fonamentals.

És per això que es necessita saber què és la “Justícia Global”; què són el “Drets Humans”; què són els “Objectius de Desenvolupament Sostenible” i entendre el “Perquè de la Cooperació”.

Els següents vídeos volen contribuir a fer visible aquesta interrelació entre els quatre conceptes presentats i com defensar la cooperació entre els països del món contribueix a fer un món molt millor per a tothom.

Fitxes relacionades

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Projecte per donar a conèixer la tasca dels defensors i defensores dels drets humans. ...

Del Prat al Món

Després d’un procés participatiu amb les entitats de l’àmbit de la cooperació, tenim...

Pla Director de Cooperació, Justícia Global, Drets Humans i Pau, 2018 - 2023

Objectius i les línies estratègiques en matèria de cooperació per a aquest període