Commemoració de dies internacionals

Al Prat se celebren diferents activitats i accions per commemorar aquests dies internacionals vinculats a la solidaritat, els drets humans, la pau i la cooperació

Dia Internacional de la Pau

21 de setembre

L’any 1981, l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 21 de setembre com a Dia Internacional de la Pau, una jornada destinada a commemorar i enfortir els ideals de pau.

L'Assemblea ha decretat que aquest dia es dediqui a reforçar els ideals de la pau en totes les nacions i pobles de món. El Dia Internacional de la Pau es va establir el 1981 per la resolució 36/67 de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i es va commemorar per primer cop el setembre de 1982.

L'any 2001, es va aprovar per unanimitat la resolució 55/282, que va fixar el 21 de setembre com un dia d'alto el foc i de no-violència en l'àmbit mundial.

L'ONU convida totes les nacions i tots els pobles a complir amb una aturada de les hostilitats durant tot aquest dia, i a celebrar aquesta diada a través de l'educació i la sensibilització ciutadanes sobre tots els aspectes relacionats amb la pau.

Dia Internacional dels Drets Humans

10 de desembre

El 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans, ja que aquest mateix dia de l'any 1948 l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el text de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Viquipedia: Drets Humans