Enguany ens visiten els defensors i defensores de Drets Humans: Margarita Pineda, Marisa Franco, Janahuy Paredes, Spidou Mendy i Tun Khin

Indígena lenca del departament de la Paz, i membre del Consell Cívic d'Organitzacions Populars i Indígenes d'Hondures (COPINH). El COPINH és una organització social i política, de caràcter indígena, sense finalitats de lucre, pluralista, àmplia, solidària i unitària de la zona sud occidental d'Hondures amb incidència nacional. 

És una destacada defensora dels béns comuns, dels territoris i dels drets humans de les dones i forma part de la Xarxa Nacional. La situació a Hondures després de l'agitat procés electoral que es va viure a la fi de 2017 és de conseqüent repressió i violació als drets humans, tant a manifestants com a organitzacions socials i polítiques.

+ Informació - Twitter

Nascuda i crescuda a EEUU, es defineix com a “dona chicana queer d’Arizona” i lluita en contra de les deportacions i pels drets de les persones migrants, i també pels drets civils, drets de les dones, drets de les treballadores de la llar i drets LGTBI+. Forma part de l’organització d’activistes Mijente: “pro-black, pro-woman, pro-queer, pro-poor.” Fou líder de la campanya #Not1MoreDeportation i ha participat en moviments de base claus que organitzen campanyes per a les persones amb rendes baixes i comunitats de persones racialitzades.

+ Informació - Twitter 

Filla del defensor dels drets humans José Francisco Paredes, detingut desaparegut per elements de l'estat mexicà el 26 de Setembre del2007. Coordinadora general, acompanyant i capacitadora per a la formació de defensores i defensors de drets humans. Participant en la planificació d'estratègies i metodologies per a l'enfortiment de defensores davant la violència d'Estat mexicà, a través d'accions encaminades a fomentar espais oberts a la memòria col·lectiva i a la veritat en el tema de la desaparició forçada.

Fundadora del Comitè de Familiars de Persones Detingudes Desaparegudes a Mèxic, COFADDEM “Alzando Voces”, organització que promou i defensa els drets humans, en específic el dret a no ser detingut desaparegut, així com l'esclariment dels fets, la veritat històrica, la justícia i la no repetició d'aquest crim contra la humanitat.

+ Informació - Twitter - Facebook

Activista que lluita pels drets del poble palestí contra l’ocupació. Participa activament en la resistència no violenta a Nabi Saleh (Cisjordània), on alguns membres de la seva família han mort a mans de l’exèrcit israelià o han estat detinguts. Fa anys que cada divendres s’organitzen per protestar contra un assentament sionista al poble: “Lluitem contra l'ocupació, contra el sionisme, contra els assentaments que romanen encara a les nostres terres, contra els soldats que entren a les nostres cases i amenacen la vida de les nostres filles i fills, contra els qui s'alegren del que fan. I no contra els soldats com a éssers humans, sinó contra els seus uniformes, contra les seves armes. Lluitem contra tot això que ens provoca tant sofriment”.  

+ Informació - Twitter

Originari de Senegal, Spitou Mendy defensa els drets socials i laborals de les persones treballadores migrants a Andalusia, especialment les condicions d’aquelles que treballen als hivernacles d’Almería en condicions d’explotació total. Treballa amb persones indocumentades per forçar uns millors drets laborals per part dels empresaris i vetlla per garantir una mínima qualitat de vida digna de les persones que viuen en barraques fetes de plàstic dels hivernacles sense cap tipus de garantia.
Perseguit per el seu activisme ha estat detingut en varies ocasions per la policia espanyola i amenaçat per empresaris locals.

+ Informació - Twitter
 

Va néixer i créixer a Myanmar. El seu avi va ser secretari d’un parlamentari. Al 1982 va esdevenir apàtrida amb la llei de 1982 que excloïa de la nacionalitat birmana la població Rohingya, que no eren considerada indígena i doncs se’ls denegava la nacionalitat. Actualment és advocat i president de l’Organització Rohingya Birmana al Regne Unit, una de les veus més conegudes al món en defensa de la població Rohingya. 

Ha presentat informes sobre vulneracions de drets humans comeses contra la població Rohingya al congrés d’EEUU, al Parlament britànic, parlament suec, parlament europeu i les Nacions Unides. Escriu articles en diferents mitjans.
+Informació - Twitter


Carregant activitats...

Carregant activitat...

Contingut relacionat

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Projecte per donar a conèixer la tasca dels defensors i defensores dels drets humans. ...

El Prat amb les persones refugiades

Som un municipi adherit a la Xarxa de Ciutats Refugi.

Jornades El Prat Solidari

Sensibilització ciutadana en matèria de cooperació i drets humans, entre d’altres.

Gira el Món, el club de lectura i audiovisuals

Bibliografia sobre les temàtiques tractades.