Esteu aquí

En marxa el cicle d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

El lema d’enguany és #JuntesMesFortes i te per objectiu posar en valor la sororitat comunitària

dijous, 23 febrer, 2023 - 12:45

La nostra ciutat es prepara per commemorar una de les dates més importants del  calendari feminista, el Dia Internacional de les Dones. El 8 de març és una data que pretén reivindicar la igualtat entre dones i homes i alhora també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

Durant el mes de febrer i març es durà a terme tot un seguit  d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les diferents entitats i col·lectius feministes del Prat. El programa, que podeu consultar en aquest enllaç, inclourà diferents formacions, xerrades, taules rodones i tallers amb l’objectiu de seguir conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania pratenca.

Juntes, més fortes

Enguany, la campanya entorn del Dia Internacional de les Dones a la nostra ciutat vol visibilitzar i posar en valor la sororitat. Un concepte entès com la recerca de relacions positives, de participació i d'aliança entre totes les dones del món.

El lema escollit per fer la difusió del programa d’activitats a les xarxes socials és #JuntesMesFortes. El podreu trobar juntament amb el hashtag identitari de la ciutat #ElPratFeminista.

Marxa feminista i acte a la plaça Catalunya

El tradicional acte per commemorar el Dia Internacional de les Dones es durà a terme el proper dimarts 7 de març, a les 18:30 h, a la plaça Catalunya.

Al voltant d’aquest acte s’ha dut a terme un procés comunitari previ i del qual ha sorgit la creació i posada en marxa d’un acte simbòlic i reivindicatiu en forma de marxa feminista. Una marxa que sortirà a les 18 h, des de la font del Lleó (a la cruïlla de l’avinguda Verge de Montserrat i el carrer Frederic Soler) i que arribarà a la plaça Catalunya enmig de càntics i proclames feministes.


Imatge de la campanya

Durant l’any 2023, les campanyes al voltant del Dia Internacional de les Dones, de la Trobada de Dones i del Dia Internacional contra les violències masclistes, les durà a terme l’artista pratenca Laia Ruz.

Totes tres, tindran un mateix fil conductor per tal de donar una continuïtat visual a les campanyes feministes més importants de la ciutat. L’element comú d’enguany serà la unió dels cossos de les dones.

L’objectiu és donar forma a la idea de que les dones estan unides i treballen juntes per visibilitzar i erradicar les diferents formes d'opressió i com entrellaçades poden fer front a les diferents situacions que les interpel·len.

Per altra banda, els elements naturals que acompanyen a les dones, i que les abracen i uneixen, volen evidenciar els seus vincles, la vida, la força, el respecte, la cura, l'esperança i la voluntat de créixer juntes.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 2 maig, 2024 - 17:00

L'Elena Grueso enregistra el seu treball final de grau "Génesis"

Un acompanyament de La Capsa

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

El proper dia 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Una diada que pretén co...