Esteu aquí

Els pratencs del triangle blau: exili i deportació als camps nazis

El Nazisme i els camps nazis cicle de xerrades i taula de debat al voltant del nazisme, els camps de concentració i extermini i les víctimes pratenques. Les conferències seran conduïdes per especialistes en la matèria.

Darrera sessió del cicle.

Els pratencs del triangle blau: exili i deportació als camps nazis, a càrrec de Tània González i Joan Montblanc

Tania González Cantera. Grau d’Arqueologia i Història per la Universitat de Barcelona. El Museu de L’Hospitalet va encarregar-li l’ investigació històrica de la trajectòria vital dels 67 deportats del municipi als camps nazis durant la Segona Guerra Mundial. Arran d’aquest estudi la mateixa institució l’encarrega el comissariat  d’una exposició temporal com a homenatge a les víctimes de l’Holocaust.

Joan Montblanc Lasaga. Llicenciat d’Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballa com a Tècnic Superior d’Arxius per a la Diputació de Barcelona. La seva línia d’investigació està centrada en les víctimes de la repressió franquista al Prat i al Baix Llobregat.

 

Una vintena de pratencs van patir l’horror dels camps nazis. Una dotzena van deixar la vida a Mauthausen, Gusen i el castell d'Hartheim. Una de les pàgines més fosques de la història de la humanitat també va tenir com a protagonistes a veïns i veïnes del Prat, alguns dels quals ens van poder deixar el seu terrible testimoni. Trobar-los i relacionar-los amb la nostra població ha estat una feina de molts anys i el recull de diverses investigacions. 

 

Fotografia ©MHC-Fons Amical de Mauthausen.

  • Accessible

Activitats relacionades

Mercat de pagès

Tipus: Proposta
Quan: 20/04/2024 de 8:00 a 14:00 h
On: Plaça Pau Casals

Zona Jove Primavera: bicicletada

Tipus: Proposta
Quan: 20/04/2024 de 11:00 a 13:00 h
On: Parada de metro Cèntric

Inscripcions Tancades

Club de lectura Parlons livre

Tipus: Lectura
Quan: 20/04/2024 - 11:00 h
On: Biblioteca Antonio Martín