Esteu aquí

Dilemes de la ferida, amb Laura Llevadot

centric_pensament_LauraLlevadot

Diàlegs cicle de pensament contemporani

És difícil sostreure’s tant a la temptació del victimisme com a la d’una història monumentalista de grans heroïnes, i també és complicat evitar pensar en una essència femenina constituïda i travessada per uns «patrons de dominació», en paraules de Simone de Beauvoir. Per això, l’autora analitza els riscos i les cruïlles a què s’enfronten els diferents discursos feministes d’un temps ençà. Més enllà de codis, prejudicis i dogmes, l’assaig estableix un il·lustrador mapa del feminisme contemporani, s’enfronta a les trampes d’un llenguatge heretat que ens impedeix pensar per compte propi i, finalment, ens impulsa a «desnaturalitzar» quant d’artificial i construït hi ha a la diferència sexual.

 

Laura Llevadot és professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, on coordina el màster de Pensament contemporani i tradició clàssica. Ha centrat la seva tasca investigadora en el pensament polític contemporani. Destaquen publicacions com Filosofías post-metafísicas. 20 años de filosofía francesa contemporánea (2012) i Kierkegaard Throug Derrida (EUA, 2013). Dirigeix la col·lecció d’assaig «Pensament polític postfundacional», de l’editorial Gedisa, de la qual ha signat el volum Jacques Derrida: sobirania (2019).

Escoltem l'audio de la sessió aquí 

Escoltem l'entrevista del programa Planeta Prat aquí 

Tota la informació del cicle aquí

Més referències

Wikipedia: Laura Llevadot i Pascual 

Twitter: @LauraLlevadot

Article El País: “Las mujeres se han prostituido en los matrimonios y sin cobrar”

Presentació de l’asaig “Mi herida existía antes que yo. Feminismo y crítica de la diferencia sexual”:

Entrevista 19 de juliol del 2021 a El Temps: “Atorgar poder sobre la llibertat d’expressió a l’empresa privada és un error històric”

Entrevista 10 de març de 2022:  La filósofa Laura Llevadot reivindica un primer sexo (masculino) y un segundo, "los cuerpos feminizados"

  • Accessible

Activitats relacionades

L’assetjament escolar i el paper de la família

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 24/04/2024 al 24/04/2024
On: Virtual a través de ZOOM

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà