Esteu aquí

Altres mons son possibles, amb Ale Oseguera

centric_literatura_AleOseguera

Diàlegs cicle de pensament contemporani

La poeta, crítica literària i performer Ale Oseguera diu que s’inspira en la realitat per les seves obres, però alhora admet que no n’hi ha una sola, de realitat, sinó infinites possibilitats, mons que succeeixen paral·lelament. “Jo no tinc tanta vida per a viure-ho tot, així que m’inspira la meva vida i també la dels altres”, diu. En les seves actuacions intenta que la gent connecti amb les històries dels seus textos a partir de les emocions i els sentiments. Escriu d’allò que l’emprenya, allò que li provoca ira, fàstic, repulsió. Escriure és intentar entendre.  Què et mou actualment, Ale Oseguera?

 

Ale Oseguera va néixer a Guadalajara, Mèxic, i viu a Barcelona des del 2006. És autora dels poemaris Tormenta de Tierra (2016) i Un hotel de cinco estrellas sobre un cementerio (2019) i de la novel·la Realidad en Mono (2020). Els seu textos, entre narrativa de ficció, poesia i articles periodístics, han estat inclosos en diverses antologies d'Espanya i Mèxic.

Ha presentat el seu treball escènic-poètic en diversos esdeveniments i festivals. És cofundadora de l’agrupació Las Hermanas del Desorden. Des de 2013, es dedica a explorar les possibilitats escèniques de la poesia. El 2019 van publicar el disc de spokenword musicat “La Musa Suicida”.

El 2021 va ser convidada com ponent i poeta a la Càtedra UNESCO: dones, desenvolupament i cultures. Actualment col·labora amb diferents publicacions com a crítica literària, posa la seva veu a audiollibres i realitza una recerca sobre literatures migrants a Espanya des de la teoria postcolonial. Des de 2019 presenta i coordina la secció de poesia del programa “Todos somos sospechosos” de Ràdio 3 (RNE).

Foto: (c) Víctor Hondartzape

Escoltem l'audio de la sessió aquí 

Escoltem l'entrevista del programa Planeta Prat aquí 

Tota la informació del cicle aquí

Més referències

Twitter: @dobleaire 

Web: https://aleoseguera.wordpress.com/

Instagram: @dobleaire

Canal de Youtube

Disco de spokenword "La musa suicida"

Articles Revista Replicante

Articles Liberoamérica

Radio 3 (presentació i coordinació de la secció de poesia) “Todos somos sospechosos”

Poemas de Ale Oseguera a la Revista Saranchá

Reseña de la novela "Realidad en mono" al Eldiario.es

  • Accessible

Activitats relacionades