Esteu aquí

El triomf de la imaginació, amb Laura Fernández

centric_literatura_AlvaroColomer

Diàlegs cicle de pensament contemporani

Amb  la premiadíssima novel·la La señora Potter no es exactamente Santa Claus (Literatura Random House, 2021), Laura Fernández reivindica el plaer de explicar i llegir històries, el poder de la ficció, de la imaginació enfrontada a una realitat limitada, avorrida, gris, obligatòria. Fernández que diu de si mateixa “Soc una psicòpata del narrar des de que jugava con ninos”, creu en la funció lúdica de l’escriptura i també de la lectura. La ficció és un refugi que ens aparta de la realitat, però que en el fons la copia constantment. La ficció ens porta a altres llocs, va més enllà de la realitat, i la fa universal.

Amb Laura Fernández parlarem del poder de la ficció, de la necessitat que tenim els ésser humans dels mons imaginaris. I què fem amb la realitat, Laura Fernández?

 

Laura Fernández (Terrassa, 1981) és autora de sis novel·les: Bienvenidos a Welcome (Elipsis 2008 /Literatura RandomHouse, 2019), Wendolin Kramer (Seix Barral, 2011), La Chica Zombie (Seix Barral, 2013), El Show de Grossman (Aristas Martínez, 2013), Connerland (Literatura Random House, 2017) i La señora Potter no es exactamente Santa Claus (Literatura Random House, 2021). Aquesta darrera obra ha estat distingida, entre d’altres, amb el Premio Ojo Crítico de Narrativa 2021, el Premi Finestres de Narrativa en Castellà 2021, a més d’una Menció Especial dels Premis Ciutat de Barcelona. La seva obra s’ha traduït al francès, italià y anglès.  És també periodista, crítica literària i musical, i una apassionada entrevistadora d’escriptors. Actualment escriu per El País, encara que ha col·laborat en una infinitat de medis en el passat. En el passat també va treballar a videoclub i va muntar una banda. Té dos fills i una pila de llibres de Philip K. Dick.

Foto: (c) Noemí Elias

Escoltem l'entrevista del programa Planeta Prat aquí 

Tota la informació del cicle aquí

Més referències

 

Wikipedia: Laura Fernández (escritora) 

Twitter: @laura_fernandez 

Articles El País 

CCCB: https://www.cccb.org/ca/participants/fitxa/laura-fernandez/35686

Articles El Periódico

Laura Fernández - Página Dos | La2

 Vídeo Laura Fernánez presenta 'La señora Potter no es exactamente Santa Claus' (Literatura Random House)

  • Accessible

Activitats relacionades

L’assetjament escolar i el paper de la família

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: Del 24/04/2024 al 24/04/2024
On: Virtual a través de ZOOM

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà