Esteu aquí

Dilemes del feminisme, amb Clara Serra

centric_ciclecriticpolitic_ClaraSerra

Diàlegs cicle de pensament contemporani

El moviment feminista ha tingut un protagonisme clau en els darrers anys, situant debats i mesures molt rellevants. Alhora, cal ser conscients que no hi ha un sol feminisme, sinó feminismes en disputa. Alguns de tendència identitària, d'altres lligats a valors liberal-conservadors i també posicions que privilegien la necessitat de construir aliances transversals i complexes. En aquesta sessió ens endinsarem en algunes d'aquestes disputes per situar el seu impacte polític dintre i fora del feminisme.

 

La filòsofa Clara Serra especialitzada en feminisme és autora de llibres com Leonas y zorras. Estrategias políticas feministas (Catarata, 2018), Manual Ultravioleta (Ediciones B, 2019) i coordinadora del llibre Alianzas rebeldes. Un feminismo más allá de la identidad (Bellaterra, 2021). Actualment, treballa com a investigadora a la Universitat de Barcelona. Enfront d'algunes tendències conservadores i identitàries del feminisme, en les quals predominen el punitivisme, el moralisme i la censura, la seva proposta és construir un feminisme que no santifiqui la identitat de les dones i assumeixi els dissensos i les contradiccions com a part integrant d'un procés emancipatori.

Escoltem l'entrevista del programa Planeta Prat aquí

Tota la informació del cicle aquí

Més referències

Wikipedia: Clara Serra 

Twitter: @Clara_Serra_

Instagram: @clara_serra_sanchez

Articles a El País escrits per Clara Serra 

Seminari coorganitzat per l’International Consortium of Critical Theory Programs i el CCCB.  Acció col·lectiva, solidaritat, canvi social. De la desobediència a la solidaritat. Fer front als autoritarismes 

Betevé entrevista 30 juny 2021: “No cal ser dona per ser feminista”

entrevista a Clara Serra a Jacobin «Algunos feminismos están dejándose seducir por el punitivismo neoliberal»

  • Accessible

Activitats relacionades

Taller "Fiesta de jinetes"

Tipus: Conferència Xerrada
Quan: 26/04/2024 de 19:00 a 21:00 h
On: Teatre L'Artesà